Uudenvuodenaatto sattui tänä vuonna osumaan torstaille, joten aktiivisimmille bilehileille se tarkoittaa aikamoista bileviikkoa, jos myös nyt viikonloppuna suuta kuivaa ja mieli tekee lähteä ulos. Jos eilen muutamat bisset eskaloituivat valomerkkiin asti, tänään saattaa tehdä mieli muutakin kuin maitorahkaa.

Perinteisten pizzojen ja kebabien rinnalla on lukuisia muita suosittuja krapularuokia. Jotkut niistä ovat kenties suomalaisen dagen efter -vatsalle liian eksoottisia, mutta tiesitkö edes niiden olemassaolosta? Katso alta parhaat krapularuoat ympäri maailman!

Englantilainen aamiainen

Tämä on suomalaisillekin tuttu aamiainen, jolla nälän luulisi kaikkoavan pidemmäksikin aikaa. Se koostuu pekonista, makkarasta, paistetuista munista, grillatuista tomaateista, sienistä, keitetyistä pavuista ja muutamasta siivusta paahtoleipää. Brittiläiset uskovat, että aterian suunnaton rasvan ja proteiinin määrä vie darran mennessään kaikkein tehokkaimmin.

Preerian osteri -cocktail

Ihme kyllä tässä ei ole mereneläviä! Reseptissä kokonainen raaka kananmuna tiputetaan lasiin, ja sen päälle ripotellaan hieman Worcestershire-kastiketta, tabascoa, suolaa ja pippuria. Ideana on juoda lasillinen niin, ettei keltuainen hajoa. Lähde ei kerro, mistä resepti on alunperin lähtöisin, mutta suosittelevat kokeilemaan tätä ensimmäistä kertaa ehdottomasti kotona. Epäilemättä.

Ciorba De Burta -keitto

Lehmän mahalaukku ei takuulla tule ensimmäisenä mieleen krapularuokia miettiessä, mutta Romaniassa vannotaan Ciorba De Burta -keiton nimeen. Keitto on kermainen, ja siinä ui pitkään haudutettua mahalaukkua, ja se on maustettu etikalla, valkosipulilla, tulisella pippurilla ja hapankermalla. Ruoan tulisuus ja proteiinipitoisuus kuulemma taistelevat krapulaa vastaan.

Umeboshi-hedelmä

Hedelmää krapulassa? Kyllä! Japanilainen Ume-hedelmä korjataan talteen, kun se on vielä raaka ja sitä säilötään merisuolassa useita kuukausia. Hedelmä muistuttaa aprikoosia. Tämä hapan ja suolainen herkku nautitaan keitetyn riisin kanssa tai keittämällä vedessä. Tätä ruokaa on nautittu Japanissa vuosisatojen ajan, ja sen uskotaan parantavan maksan toimintaa.

Rollmops-sillikääryle

Saksassa Rollmops-sillikääryle on parasta krapulaherkkua. Sillifileet siis kääritään viipaleiksi pilkottujen suolakurkkujen ja sipulien sisään. Sen uskotaan toimivan esimerkiksi siksi, että ruoan suolaisuus saa sinut juomaan enemmän vettä, ja sen sokerisuus lievittää hypoglykemiaa, joka on krapulassa yleistä. Tämä ruoka on myös Pohjois-Euroopassa kuulemma yleinen – oletko nähnyt Suomessa?

Haejangguk-keitto

Haejangguk tarkoittaa kirjaimellisesti krapulakeittoa, ja se on kotoisin Etelä-Koreasta. Keitto koostuu härän luuliemestä, jossa on raakaa kiinankaalia, soijatahnaa ja hyytynyttä häränverta. Nam. Olisiko sinusta tämän keiton kokeilijaksi?

 

 

Lähde.