Jeff Hildebrand omistaa Amerikan suurimman yksityisomisteisen energiayhtiön Hilcorpin. Viime vuodet ovat olleet suotuisia yritykselle. 5 vuoden aikana yrityksen koko on tuplaantunut ja tämän merkkipaalun saavuttamisen myötä kaikille 1381:lle työntekijälle myönnettiin ylimääräinen palkkio 100,000 dollaria. Yritys todella haluaa panostaa työntekijöihinsä ja heidän motivoimiseen. Tästä kertoo avokätisten bonusohjelmien lisäksi useat järjestöjen myöntämät palkinnot. Hilcorp on muun muassa valittu kolmena vuonna peräkkäin Fortunen sadan parhaan yrityksen listalle ja jopa kuutena vuonna perätysten Houstonin parhaaksi keskisuureksi yritykseksi. Hilcorp kertoo kotisivuillaan työntekijöiden olevan heidän paras voimavaransa. Työntekijöiden uskomattomista bonuksista päätti itse toimitusjohtaja Jeffery Hildebrand, joka on samalla yrityksen perustaja ja omistaja.

Nyt maksettu 100,000$ bonus ei ole ainoa laatuaan yhtiön historiassa. Vuonna 2010 työntekijät saavuttivat yhtiön aiemmin asettaman kasvutavoitteen ja tällöin heille myönnettiin myös avokätinen bonus. Kaikki työntekijät saivat valita uuden 50,000$ arvoisen auton ja 35,000$ käteispalkkion väliltä. Yrityksen avokätinen ja työntekijöitä kunnioittava asennoituminen on luonut työpaikalle erinomaisen ilmapiirin. ”Joskus katselen käytävän päähän ja sanon itselleni: En voi uskoa että nämä ovat minun pomojani, he ovat maailman parhaita!”, yhtiön vastaanotossa työskentelevä Amanda Thompson kommentoi Business Insiderin videolla.

Yritys on lahjoittanut jo miljoonia hyväntekeväisyyteen

Työntekijöiden lisäksi yritys ottaa huomioon yhteiskunnan sosiaalisen vastuunsa. Erityisen Hilcorp Giving Program –hyväntekeväisyysohjelman avulla yritys on kerännyt jo lähes 8 miljoonaa dollaria voittoa tavoittelemattomien hyväntekeväisyysjärjestöjen hyväksi. Ohjelmassa yritys on lahjoittanut 2,500 dollaria jokaisen työntekijän valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Lisäksi työntekijöitä rohkaistaan lahjoittamaan itse haluamansa summan. Tämän jälkeen yritys tukee työntekijää tuplaamalla hänen lahjoittamansa summan jopa 2,000 dollariin asti. Hyväntekeväisyysohjelma on otettu hyvin vastaan yrityksen sisällä ja avustusta on saaneet useat tärkeät hyväntekeväisyysjärjestöt.

Hilcorp on perustettu vuonna 1989 ja on nykyään yksi suurimmista yksityisomisteisista energiantuotantoyhtiöistä Yhdysvalloissa. Yhtiön pääkonttori on Houstonissa, Texasissa ja se operoi Texasin ja Louisianan lisäksi Yhdysvaltojen luoteisosassa ja Alaskassa. Yritys on palkittu monen yhdistyksen toimesta Amerikan parhaaksi paikaksi työskennellä, eikä syyttä.

Lähde:
Businessinsider.uk
Hilcorp.com

Pitäisikö suomalaisten yritysten ottaa mallia Hilcorpin bonusohjelmasta? Kommentoi tai jaa artikkeli: