Mikä Nyyssölä putsasi pöydän tämän vuoden kehonrakennuskilpailuissa niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyyssölä voitti komeasti oman sarjansa arvostetussa Arnold Classic Europe -kilpailussa, Espanjassa. Tämän lisäksi mies oli voittamaton niin SM-kisoissa kuin Suomessa järjestetyissä PM-kisoissakin. Nyyssölä voitti omien sarjojensa lisäksi Overallin, eli kaikkien sarjojen parhaan tittelin, niin SM- kuin PM-kisoissakin.

Vielä toistaiseksi amatööritasolla kilpailevan Mika Nyyssölän tulot vuonna 2014 oli 24865 euroa.

 

Suomalaisen kehonrakennuksen tunnetuin kasvo Jari ”Bull” Mentula keikkui viime vuonna otsikoissa pitkään, kun hänen verotettavat tulonsa vuodelta 2013 olivat jopa 374 484 euroa. Viime vuonna Fitfarmin kaulakuvana toimivan ammattilaiskehonrakentaja ”Bullin” tulot tippuivat kuitenkin murto-osaan, kun verotettavaa tuloa kertyi vain 30723 euroa. Iltalehden haastattelussa Mentula kertoo yksinkertaisen syyn tulojen tippumiselle: ”En näe, miksi minun pitäisi nostaa palkkatuloa, jos ei ole tarvetta palkalle. Vain idiootti olisi laittanut kaiken menemään. Kyllähän tuollaisella summalla aika pitkään arjessa pärjää.”, Mentula viittaa edellisvuoden tuloihin.

 

Eniten suomalaisista kehonrakentajista tienasi Peter Wilenius

Tutuista suomalaisista kehonrakentajista eniten tienasi 40048 euron tuloillaan viime vuoden kehonrakennuksen Suomen Mestari ja kaikkien sarjojen Overall-voittaja Peter Wilenius. Wilenius on tunnettu myös kehonrakennuksen seuraajille suunnatuista VLOG-videoblogeistaan. VLOG-videoissa pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä Suomen Mestarin saliharjoituksia ja kuulee asioita niin kehonrakentajan arjesta kuin tulevaisuuden suunnitelmistakin. VLOG:issa Peter Wilenius on kertonut muuan muassa jättävänsä väliin vuoden 2015 kilpailut, koska tavoitteena on kehittyä ja pärjätä tulevaisuudessa kansainvälisellä tasolla.

 

Teksti: sketsi.net