Tekniikka kehittyy huimaa vauhtia ja tulevaisuudessa tulemme käyttämään teknologiaa, jota emme vielä edes osaa kuvitella olevan olemassa. Katso, millaisista keksinnöistä ja tekniikan uutuuksista on pian tulossa arkipäivää. Mukana on muun muassa Kamera, jolla voi kuvata myös pilkkopimeässä, 3d-äänimaailman luova kotiteatterijärjestelmä, virtuaalitodellisuuden luomiseen käytettävä videokamera ja 3D-tulostus, joka muuttaa käsitystämme esineiden rakentamisesta. Katso lyhyet katsaukset näistä tekniikan keksinnöistä.

 

Sony alpha 7S – Kamera joka näkee pimeässä
Sony alpha 7s on uuden sukupolven peilitön järjestelmäkamera. 7s kennossa on vain 12,3 megapikseliä, mikä on verrattain vähän nykypäivänä. Näin pikseleiden fyysinen koko on saatu isommaksi, mikä parantaa kameran hämäräkuvaus ominaisuuksia. Kamera käyttää peilitöntä tekniikkaa mikä on mahdollistanut sensorin istuttamisen mahdollisimman lähelle linssiä. Nämä ominaisuudet yhdessä tekevät Sonyn alpha 7s (a7s) kamerasta yhden markkinoiden parhaista hämäräkuvaus kameroista.

kamera joka kuvaa pimeässä

 

LG OLED – taipuva näyttö
Jo pitkään on huhuttu useiden teknologiayritysten kehittävän joustavia ja taittuvia näyttöjä. Muun muassa matkapuhelimia taipuisilla näytöillä on huhuttu markkinoille jo vuosia, mutta tekniikka ei ole vielä lyönyt itseään läpi sen kalliin hinnan ja luotettavuuden puutteen takia. Tänä vuonna LG esitteli ensimmäisen joustavan OLED-näyttönsä, joka tulee laajempaan myyntiin. Tämä 18-tuumainen näyttö taipuu putkilon malliseksi. Uudenlaisesta materiaalista valmistettu näyttö on läpimurto joustavien näyttöjen teknologiassa. LG uskookin tuovansa samaa materiaalia käyttävät 60” ja sitä suuremmat taipuvat näyttöjä markkinoille viimeistään vuoden 2017 aikana. Aika näyttää, milloin näitä taipuvia näyttöjä nähdään myös mobiililaitteissa.LG taipuva näyttö

 

 

Virtuaalitodellisuus – 360 kamerat
Monet teknologia ja viihdealan yritykset kilpailevat uudella alueella, virtuaalitodellisuudessa. Muun muassa Samsung on tuonut markkinoille kypärää muistuttavia laitteita, joilla käyttäjä pääsee kokemaan virtuaalitodellisuuden. Virtuaalimaailma kärsii kuitenkin vielä sisällön puutteesta, sillä tätä uutta tekniikkaa varten ei ole luotu tarpeeksi sisältöä. Nyt on kuitenkin kehitetty täysin uudenlaisia kameroita, joilla pystytään luomaan kuvaa virtuaalitodellisuutta varten. Muun muassa Nokia esitteli aiemmin tänä vuonna 360-astetta kuvaavan videokameran. Näin kamera kuvaa aivan kaiken ympärillään tapahtuvan ja tästä voidaan muokata sisältöä virtuaalitodellisuuden sovelluksiin. virtuaalitodellisuus 360 kamera

 

Älypöytä

Istumisen haitoista puhutaan nykyään joka puolella. Monissa toimistoissa ollaan jo otettu käyttöön työpöydät, joissa on mahdollista nousta seisomaan tasaisin väliajoin. Vain pieni osa työntekijöistä kuitenkaan käyttää tätä mahdollisuutta työskennellä seisoviltaan. Kinetic Desk –älypöytä mittaa työntekijän rutiineja ja ehdottaa käyttäjälle tasaisin väliajoin, koska tämän olisi hyvä nousta seisomaan. Pöytä oppii työntekijän rutiineista ja pyrkii parantamaan niitä vähitellen antamalla käyttäjälleen ohjeita.

älypöytä

 

Dolby Atmos 3D –kotiteatteri
Erilaisia kotiteatterijärjestelmiä on ollut tarjolla jo yli 20 vuotta. Nyt Dolby on kuitenkin vienyt kotiteatterin äänimaailman uudelle tasolle. Kotiteatterin äänimaailma on tähän asti ollut kaksiulotteinen, eli ääniä kuuluu niin edestä, takaa kuin sivuiltakin mutta samalta korkeudelta. Uusi Dolbu Atmos kotiteatteri muokkaa äänimaailman kolmiulotteiseksi. Näin voit kuulla esimerkiksi helikopterin lentävän yläpuolellasi, tai joen virtaavan jalkojesi alla. Tähän järjestelmään voi kytkeä jopa 34 kaiutinta. Korkealta tuleviin ääniin on tarjolla niin seinälle asetettavia kaiuttimia, kuin kirjahyllyyn sopiviakin. Matalammallakin olevat kaiuttimet onnistuvat luomaan 3-ulotteista ääntä ”heittämällä” äänen ylöspäin uudella tekniikalla. Tämä uusi äänimaailma sinun pitää kokea itse! 3d kotiteatteri

 

3D-tulostuksen yleistyminen

Videolla esiintyvä vain sormen pään kokoinen porakone on maailman pienin toimiva porakone. Se on valmistettu 3D-tulostamalla. 3D-tulostus ei ole keksintönä aivan uusi, mutta se on yleistynyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana reilusti. Nykyään 3D-tulostettuja esineitä käytetään muun muassa lääketieteessä ja teollisuudessa. Myös yksityishenkilöille on saataville 3D-tulostuspalveluita sopusuhtaiseen hintaan. Tulevaisuudessa varmasti muun muassa leluja ja muita arjen esineitä valmistetaan 3D-tulostamalla.

Lähde