Päivitätkö puhelimesi käyttöjärjestelmän aina uusimpaan sen enempää miettimättä mitä ominaisuuksia se tuo tullessaan? Esittelemme nyt hyödylliset uudistukset, jotka Applen uusi iOS 9 päivitys tuo tullessaan. Nämä toiminnot on saattanut jäädä huomaamatta kokeneemmaltakin iPhone käyttäjältä, joten nappaa ne talteen ja jaa myös kavereille.

1. Kirjoita tai piirrä

piirrä iphonella
Uudessa iOS 9 käyttöjärjestelmässä on saatavilla täysin uusi ominaisuus ”merkkaa ja vastaa”. Nyt voit piirtää ja tehdä merkintöjä iPhonella kuviin ja muihin dokumentteihin helposti ilman erillisiä sovelluksia. Toiminto antaa myös mahdollisuuden dokumenttien allekirjoitukseen.

 

2. Parempi virransäästö

iPhone virransäästö

Akku hiipuu ja laturia ei ole saatavilla. Tämä on yleinen ongelma kaikille älypuhelimien käyttäjille tänä päivänä. Applen ios 9 käyttöjärjestelmässä on uusi virransäästöominaisuus, jonka voi kytkeä päälle joko manualisesti tai automaattisesti kun akun varaus alittaa epäsuositun 20% rajan. Ominaisuus säästää virtaa ja akku kestää entistä pidemmälle.

 

3. Tuntuuko että puhelimesi vie liikaa virtaa?

iphone ovellusten virrankulutus

Nyt voit tarkistaa mitkä applikaatiot kuluttavat eniten. Uusi ominaisuus näyttää viimeisen 24 tunnin tai viimeisen 7 päivän pahimmat virtasyöpöt. Näin voit jatkossa kontrolloida virrankulutusta yhä tehokkaammin. Tämä on toimituksen ylivoimainen suosikki uudistus ios 9 käyttöjärjestelmässä.

 

4. Laske ja muunna
ios 9 uusi ominaisuusNyt voit tehdä raha- tai vaikkapa pituusyksikön muunnoksia helposti ja nopeasti suoraan alotusnäytöltä. Kirjoita vaan hakukenttään haluamasi muunnos ja puhelin tekee sen puolestasi. Toiminto on käytössä myös lentokonetilassa, joten et tarvitse enää nettiyhteyttä tai ylimääräisiä sovelluksia tehdäksesi muunnoksia.
5. Piilota valokuvat

piilota kuvat iphone ios 9

Viimeinkin voit piilottaa osan nappaamistasi valokuvista. Piilota haluamasi nolot kuvat, ja voit rauhassa selailla valokuvia myös ystävien läsnäollessa. Kuvat ei poistu puhelimesta vaikka ne piilottaa hetkellisesti.

6. Mobiilidata-apu

ios 9 uusi ominaisuus

Pätkiikö langaton netti toimistolla tai kotona? Apple on nyt parantanut puhelimen datan siirtoa ja lanseerannut uuden ominaisuuden, jossa puhelimen oma 3 tai 4G verkko tulee automaattisesti apuun, kun Wifi-verkon signaali on heikko. Näin yhteytesi ei enää pätki vaihtaessasi huoneesta toiseen esimerkiksi toimistolla.

7. Näytön lukitus

hyödyllinen ios 9 uudistus

Tämä iPadeistä tuttu ominaisuus on uudistuneen iOS9 käyttöjärjestelmän myötä myös iPhonessa. Jatkossa voit ”hiljennä” napilla asettaa näytön lukituksen päälle/pois. Napin toimintatapa valitaan asetuksista. Tämä on varmasti hyödyllinen ominaisuus monille.

8.Tarkemmat matkustusohjeet

google maps uudistus iphone

Google maps sovellus antaa nyt entistä tarkemmat ohjeet matkustamiseen. Sovellus näyttää tarkasti, mitä kulkuneuvoja tulee käyttää päästäkseen perille. Listalla näkyy myös esimerkiksi julkisen liikenteen pakolliset vaihdot ja entistä tarkemmat matkustusajat.

  1. Tallenna nettisivu myöhempää tarkastelua varten

tallenna nettisivu iphone

Nyt voit tallentaa haluamasi nettisivun PDF tiedostoksi yhdellä napin painalluksella. Näin voit lukea haluamasi sivut myöhemmin iBooks sovelluksella. Tallentamasi sivut ovat saatavilla myös ilman nettiyhteyttä, joten tämä on erinomainen tapa tallentaa luettavia artikkeleja vaikkapa lentomatkan ajaksi.

 

  1. Parempi videotallennus

zoomaa videota iphonessa

Videotallennusta on paranneltu iPhone puhelimissa. Nyt saat uuden ominaisuuden myös vanhaan iPhone malliisi päivittämällä iOS 9 käyttöjärjestelmään. Uudessa videokuvaussovelluksessa on Zoomauksen mahdollisuus myös vanhemmissa puhelinmalleissa.

Kuvien lähteet: 1. Lynda 2. Wittyfeed 3. Daily Express
Jutun lähde: Diply