Japanin Shiroishi -vuorten läheisyydessä sijaitsevassa Zao kettukylässä asustaa yli 100 eläintä ja 6 erilaista kettulajia. Ketuilla on mukavat oltavat, sillä ne saavat vapaasti temmeltää kylän vierailijoiden joukossa.

Kuva: Japantravel.com
Kuva: Japantravel.com

Kylässä ensimmäistä kertaa vieraillut Japan Travelin toimittaja Rebecca Daum muistelee:

– ”En tiennyt aluksi mitä kettukylästä odottaa, mutta voin kertoa, että se ei todellakaan ollut pettymys. Kylän sisäänkäynniltä vierailijat pystyivät ostamaan ketuille tarjottavia makupaloja, kuitenkin kylässä oli useita sääntöjä milloin ja missä kettuja sai ruokkia. Kettuihin ei kannattanut kuitenkaan väkisin koskea, jos halusi välttää sormet puremilta”.

Toimittaja kertoi myös, kuinka kylä on suunniteltu kettujen hemmotteluun. Turistit saavat luvan silittää ja ruokkia kettuja. Toiset ketut saattavat tulla kiinnostuneena turistin luokse, kun toiset taas juoksevat pelokkaana karkuun. Puistossa vierailleena hän kuitenkin muistuttaa, että ketut ovat villieläimiä, joten pieni varovaisuus on aina hyväksi.

Kettu_sketsi_uusi4
Kuva: twitter / handai_fox
Kettu_sketsi_uusi5
Kuva: twitter / handai_fox
Kettu_sketsi_japani_uusi2
Kuva: twitter / musubi_maru
Kettu_sketsi_uusi3
Kuva: twitter / handai_fox

Yhtä kokemusta rikkaampana Rebecca muistelee, kuinka puistossa käynti oli täysin uudenlainen kokemus, jota on vaikea mistään muualta löytää . Hän suosittelee kylässä vierailua, jos tykkää suloisista ketuista ja kauniista vuoristomaisemasta.

Lähde: Japantravel.com