Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.

Henkilöstöpäällikkö pyytää hänet haastattelun ja tekemään soveltuvuustestin.

Henkilöstöpäällikkö ilmoittaa kandidaatin läpäisseen testin ja pyytää häneltä sähköpostiosoitetta, johon voisi lähettää työsopimuksen.

Pettyneenä työnhakija ilmoittaa, ettei hänellä ole sähköpostia eikä edes tietokonetta.

Henkilöstöpäällikkö ilmoittaa, ettei nykyään voi pärjätä ilman sähköpostia, jos ei ole ”virtuaalisesti” olemassa ja hylkää työhakemuksen.

Mies on pettynyt, eikä tiedä mitä ainoalla 10 eurolla taskussaan tekisi. Hän päättää kuitenkin mennä ostoskeskukseen ja ostaa 10 eurolla laatikon mansikoita.

Ovelta ovelle hän sitten myy ostamansa mansikat kahdessa tunnissa kartuttaen pääomansa kaksinkertaiseksi. Hän toistaa tämä kolme kertaa ja päivän päättyessä on mies tienannut 60 euroa.

Ansiomahdollisuuden havaittuaan aloittaa hän työpäivän yhä aikaisemmin ja ansaitsee näin kolminkertaisen, nelinkertaisen tuoton jokaiselle päivälle.

Myöhemmin hän hankkii kottikärryt, vaihtaa sen kuorma-autoon ja pian miehellä on kokonainen kuorma- autokalusto.

5 vuotta myöhemmin…

Miehestä tulee merkittävän elintarvikeketjun omistaja.

Nyt mies ajattelee tulevaisuutta ja haluaa perheelleen hyvät vakuutukset. Vakuutusmyyjän avustuksella hän valitsee perheelleen kalliin mutta kattavan vakuutuksen. Keskustelun lopussa pyytää vakuutusedustaja miehen sähköpostiosoitetta vahvistaakseen vakuutusehdot.

Mies pahoittelee, ettei omista sähköpostia. Vakuutusedustaja ihmettelee kuinka voi luoda imperiumin ilman sähköpostia. ”Kuvitelkaa, mikä olisikaan asemanne, jos teillä olisi ollut sähköposti”, sanoo vakuutusedustaja.

Mies vastaa: ”Tiedän, olisin Microsoftilla siivoojana.”

Opetus 1. Sähköposti ei elämäsi ongelmia ratkaise!

Opetus 2. Ilman sähköpostia voit tulla miljonääriksi.

Opetus 3. Nyt kun olet saanut tämän tarinan sähköpostitse, olet ennemmin siivooja kuin miljonääri.

Kaikesta huolimatta mukavaa päivänjatkoa!

Ps. Älä lähetä nyt Sketsi.nettiin sähköpostia, koska lähdimme ostamaan mansikoita…

LUE MYÖS