Onko sinulla lapsi ja koira? Olet ehkä huomannut, että jossakin vaiheessa lapsi on alkanut olemaan koiraasi älykkäämpi.

Mutta missä lapsen iässä se keskimäärin tapahtuu? Se on nyt selvitetty tarkkojen tutkimusten avulla. Tutkimus tehtiin Emoryn yliopistossa Atlantassa, Georgiassa.

Tutkijat ovat jo vuosikymmenien ajan yrittäneet selvittää, osaavatko koirat laskea ja tehdä yksinkertaisia matemaattisia tehtäviä. Ehkä sinäkin olet miettinyt, osaako koirasi laskea montako herkkupalaa se sai, kun harjoittelitte sen kanssa viimeksi käyttäytymään lenkillä?

Koirat ovat erittäin hyviä mm. arvioimaan montako koiraa on koirapuistossa. Tutkimuksessa havaittiin, että koirien ymmärrys numeerisesta määrästä sytyttää samanlaista aivotoimintaa kuin ihmisellä. Koira voi valita lähimpänä itseään olevan ruokakipon.

Mutta jos sijoitetaan kaksi ruokakippoa vierekkäin, valitsee koira sen kipon, jossa on enemmän ruokaa. Erityisesti bordercolliet, spanielit ja labradorinnoutajat ovat koiria, jotka osoittavat suurta ymmärrystä laskemista kohtaan.

Tutkimuksessa testattiin koirien laskutaitoa monella tavalla. Yhdessä niistä koirille näytettiin, kuinka herkkuja laitettiin kahden sermin taakse, joista toiseen paljon enemmän. Kun ensin nostettiin pois sermi, jonka takana oli vähemmän herkkuja, ei se kiinnostanut koiria. Niillä oli mielessä se toinen sermi, jossa oli enemmän herkkuja. Matematiikka on tietysti vain yksi osa koirien älykkyyttä.

Lopulliset tulokset osoittivat, että koirat ovat yhtä älykkäitä kuin 2-vuotias lapsi.

Mutta miksi koiran pitäisi osata laskea? Yksi syy on varmasti se, että koira osaa laskea kuinka monta pentua sillä on, jotta kykenee pitämään silmällä niistä jokaista.

Olet ehkä huomannut, kun tulette koko perhe kotiin, koira laskee ensimmäisenä, että tulitteko te kaikki vai vain osa.

Lähde: Mirror

LUE MYÖS