Kun joku esitti Reddit-palvelussa kysymyksen koskien hotellityöntekijöiden kauheimpia salaisuuksia, selvisi aika monenlaisia asioita, joista et ehkä ole ollut tähän mennessä vielä tietoinen.

Nämä luettuasi toimit hotelliyöpyjänä hiukan eri tavalla kuin ennen. Mutta halusivatko hotellien johtajat, että näistä asioista puhutaan julkisesti? Ehkä nämä vastaukset eivät kuitenkaan tule Suomessa olevien hotellien työntekijöiltä, joten osan kohdalla ei ole mitään hätää.

Tässä on joitain villeimpiä vastauksia:

 1. ”Älä koskaan luota huoneissa oleviin laseihin. Siivoajat puhdistavat ne joskus samoilla räteillä, kuin kylpyhuoneen. Heidän perimmäinen tarkoituksensa on saada huone näyttämään siistiltä, joka ei koske sitä kuinka puhtaalla rätillä lasit on pesty.” Astianpesukoneessa niitä tuskin käytetään.
 2. ”Vieraat eivät tiedä mitä viereisessä huoneessa tapahtuu. Tällä viikolla meidän piti häätää ja pidättää pariskunta, joka aiheutti huoneessa yli 15 000 dollarin vahingot. Tämä tehtiin hiljaa ja myöhään illalla, joten viereisissä huoneissa majoittuvat eivät saaneet koskaan tietää tästä.”
 3. ”Paljon pettäviä puolisoita…”
 4. ”Jokaisessa hotelleissa, ihan vaikka viiden tähden lomakohteissa voi olla luteita.”
 5. ”Vinkki luteista: ÄLÄ KOSKAAN laita matkatavaroitasi sängylle. Kun saavut, pidä valot pois päältä, aseta matkatavarasi kylpyhuoneeseen ja tarkista sänky. Lutikat kokoontuvat yleensä siellä, mutta lähtevät, kun on valoisaa. Voit pyytää toista huonetta, jos näet lutikoita. ”
 6. ”Aviomiehet tervehtivät henkilökuntaa toisen naisen kanssa torstai-iltana ja vaimonsa kanssa perjantai-iltana.”
 7. ”Monet yksinäiset ihmiset menevät lomalle lopettaakseen elämänsä. Näin käy usein, mutta sitiä ei koskaan mainita uutisissa.”
 8. ”Kuolleet ihmiset. Joissakin paikoissa on aika mahdotonta, että kukaan ei ole kuollut juuri siinä huoneessa, jossa itse majoittuu. Ilmeisesti se vaihtelee hotellin tyypin ja asiakaskunnan mukaan, mutta joissakin paikoissa kuolemantapauksia on viikoittain (tämä ei johdu siitä, että hotelli olisi vaarallinen, vaan siitä että majoittujat ovat vanhoja ja tekevät liikaa töitä. Yhdessä paikassa, jossa työskentelin, ehkä 40 % vuoteista oli joku kuollut. ”
 9. ”Jääkiekkoilijat ovat mukavimpia urheilijoita. Royalty on loistava tai todennäköisemmin kauhea. A-luokan julkkikset haluavat olla yksin. Poliitikot ovat suurimpia kusipäitä.”
 10. ”Kun näemme varauksessa, että ” Instagram-vaikuttaja”, me käännämme selkämme.”
 11. ”Emme saaneet tervehtiä julkkiksia nimeltä, koska he halusivat olla tuntemattomia, joten käytimme heidän lempinimiään. ”
 12. ”Seksityöntekijät antavat minulle tippiä useammin kuin vieraat.”
 13. ”Tiedätkö mitä en ole koskaan nähnyt tapahtuvan? Sitä, että siivooja varastaa. Kaikki osoittavat aina sormellaan siivoajia, kun jotain katoaa, mutta yleensä se löytyy. Siivoajat eivät millään tavoin vaaranna työpaikkaansa esimerkiksi käytettyjen iPadien tai korujen vuoksi. ”
 14. ”Älä koskaan syös suklaasuihkulähteestä tai kasta siihen esimerkiksi mansikoita! Olen esimerkiksi nähnyt, kuinka joku vanha ja rikas nainen vain aivasteli sen lähellä. Ja joku pudotti siihen sen dipattavan asian kädestään.”
 15. ”Kun valitat, mukavin ja ymmärtäväisin vieras saa paremman korvauksen. Röyhkeä vieras saa vähimmäisvaatimuksen. Kohtele henkilökuntaa aina kunnioittavasti ja ole ystävällinen. ”

Lähde: Buzzfeed

LUE MYÖS