Eräänä päivänä Pete valitti kaverilleen: ”Kyynärpääni on todella kipeä. Pitänee mennä lääkäriin.”

Kaveri sanoi: ”Ei kannata, apteekissa on tietokone, joka antaa diagnoosin paljon nopeammin ja halvemmalla kuin lääkäri. Yksinkertaisesti vaan pistät siihen virtsanäytteesi ja tietokone antaa diagnoosin, ja kertoo mitä vaivalle on tehtävissä. Maksaakin … vain 10 euroa.”

Pete tuumi, että eipä hänellä ole mitään hävittävääkään, joten otti ja kusi purkkiin ja meni apteekkiin. Hän kaatoi näytteen koneeseen ja laittoi 10 euroa aukkoon. Kone vilkutti valoja ja päästeli ääniä. Hetken kuluttua koneesta tuli ulos pieni paperiliuska, jossa luki: Sinulla on tenniskyynärpää. Liota kättäsi lämpimässä vedessä ja vältä rasitusta. Paranee noin kahdessa viikossa.

Illalla kotonaan Pete ihmetteli nykyteknologian ihmeitä, ja mietti samalla, voisiko konetta huijata. Hän päätti kokeilla. Hän yhdisti hanavettä, koirankakkaa, vaimon ja tyttären virtsanäytteitä, pari pisaraa moottoriöljyä auton öljytikusta sekä lopulta vielä heitti mällit päälle.

Hän meni takaisin apteekkiin, laittoi näytteen koneeseen ja tunki kympin aukkoon. Kone päästeli taas ääniä, vilkutteli valoja ja sitten tuli paperiliuska ulos:

– Hanavetesi on koostumukseltaan liian ”kovaa”, hanki suodatin.

– Koirallasi on sienikasvustoa takapuolessa. Pese se sopivalla koirashampoolla.

– Tyttäresi käyttää kokaiinia. Vie hänet vieroitushoitoon.

– Vaimosi on raskaana… kaksostytöt tulossa. Ne eivät ole sinun. Hanki asianajaja.

– Toyotastasi on pian moottori sökönä.

– Ja jos et lopeta mastu**ointia, niin se kyynärpääsi ei ikinä parane.

LUE MYÖS