Jaska oli tympääntynyt menemään töihin joka päivä, kun hänen vaimonsa oli kotona.

Eräänä päivänä hän päätti, että vaimon on aika tietää, mitä hän joutuu kärsimään.

Joten hän rukoili: ”Rakas Jumala, joudun menemään joka päivä töihin ja raatamaan kahdeksan tuntia sillä välin, kun Sanna vain pysyy kotona. Haluan hänen tietävän, mitä joudun käymään läpi hänen ja lasten vuoksi. Voisitko mitenkään antaa meidän vaihtaa kehojamme, vaikka vain päiväksi. Aamen.

Jumala toteutti suuressa viisaudessaan Jaskan toivomuksen. Seuraavana aamuna Jaska heräsi Sannana. Hän haki lehden, teki aamiaisen perheelle, herätti lapset, asetti kerho- ja kouluvaatteet esille, vahti pukeutumisen ja aamupalan syömisen, pakkasi pienimmille lapsille eväät kerhon retkeä varten, vei vanhimmat kouluun ja palasi nuorempien kanssa kotiin.

Hän laittoi pesukoneen pyörimään, vaihtoi pienimälle kuivat vaatteet kastuneiden tilalle, keräsi kuivapesua vaativat vaatteet, vei ne pesulaan, kävi vakuutusyhtiössä, vei pienemmät lapset kerhoon, kävi tekemässä ruokaostokset ja ajoi kotiin. Hän purki ruokakassit, maksoi laskuja ja tarkasti tiliotteen. Hän siivosi kissanhiekat ja pesi koiran, joka oli kurannut itsensä takapihalla.

Kello oli jo yksi, joten hän sijasi kiireesti vuoteet, ripusti pyykit, siivosi kylpyhuoneen, imuroi, pyyhki pölyt ja moppasi keittiön lattian. Hän ajoi hakemaan lapsia koulusta ja kerhosta, keskusteli heidän kanssaan päivän tapahtumista kotimatkan aikana, selvitti yhden riidan ja antoi vanhimmalle luvan osallistua diskoon illalla.

Kotona hän antoi lapsille välipalaa, komensi heidät tekemään läksynsä, levitti silityslaudan ja silitti edellisen päivän pyykit. Klo:16.00 hän alkoi laittaa ruokaa, pesi perunat, laittoi ne kiehumaan ja pesi vihannekset salaattiin, leivitti porsaanleikkeet ja paistoi ne.

Päivällisen jälkeen hän siisti keittiön, pisti astiat koneeseen, vei vanhimman lapsen koululle diskoon. Paluumatkalla hän toimi erotuomarina kahdelle nuorimmalle, jotka tappelivat takapenkillä. Kotiin päästyään hän laittoi lapset kylpyyn, valmisti heille iltapalan, valvoi hampaiden pesun, peitteli ja luki iltasadun.

Sitten hän vei koiran lenkille, haki vanhimman lapsen diskosta, antoi iltapalaa, kuunteli illan tapahtumia ja komensi lapsen pesulle ja nukkumaan. Hän meni itsekin suihkuun ja kaatui sänkyyn. Eihän hän tietenkään voinut kieltäytyä rakastelemasta, hänen oma vartalonsahan sitä halusi, vaikka nykyinen keho olisikin nukkunut paljon mieluummin.

Seuraavana aamuna herättyään hän välittömästi rukoili polvillaan sängyn vieressä: ”Rakas Jumala, en ymmärrä, mitä oikein ajattelin. Olin väärässä, kun kuvittelin Sannan olevan laiskana kotona kaiket päivät. Ole Niin kiltti ja anna meidän vaihtaa takaisin!

Jumala vastasi suuressa viisaudessaan: ”Poikani, minusta tuntuu, että opit läksysi ja olen iloinen vaihtaessani tilanteen ennalleen. Sinun täytyy vain odottaa yhdeksän kuukautta – tulit raskaaksi viime yönä.