Listasimma 12 syytä, joiren takia pohjalaanen on paras puoliso.

  1. Hän tietää, miten asiat ovat. Muilla on mielipiteitä, pohojalaasella tietoa.
  2. Pohojalaasen hyve on nöyryyren ja vaatimattomuuren puute. Hänellä on niin hyvä ittetunto, ettei puolison tartte pönkittää sitä ylimäärääsillä lirkutuksilla. Pohojalaanen tietää olevansa paras, komein ja viisahin muutenkin.
  3. Pohojalaanen on rehti ja suorapuheenen. Puolison ei tarvitte arvaalla, mistä tänään tuuloo.
  4. Jos naapurit hankkii uuren sohovan, saatta ittellennä vielä hienomman. Taloostaki tuloo ihan pikkuusen isoompi kuin naapurilla.
  5. Pohojalaanen ei häpeele ittiään ja kääntää heikkourekki vahvuuksihin. Moon täs.
  6. Pohojalaasen järjestämihin juhulihin saa ja pitää mennä iliman erillistä kutsua. Niihin on voitu kutsua leheren päällä tai sitten vain tieretähän, että Tyyne täyttää vuosia tai Aapo menöö naimisihin.
  7. Pohojalaanen on sisukas tahtoihiminen. Puolison ei tartte pelijätä, että pohjalaanen heittää hanskat tiskihin heti, kun tuloo ensimmäänen ryppy rakkautehen. Periksi ei anneta!
  8. Kun pohojalaanen puhuu, hän puhuu asiaa. Hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan.
  9. Pohojalaanen ei kursaale. Kun kutsutahan pöytähän, pohojalaasta ei tartte monehen kertahan pyyrellä: hän tuloo heti ja kauhoo parasta ensimmääsnä.
  10. Hänen kanssaan elämä ei käy synkäksi. Mikä ristus ny o, ku ei aharista.
  11. Sanonta ”kaikkea voi kokeella, paitsi kansantansseja” ei päre hänehen. Hän kokeeloo juuri sitä, mitä muut eivät – eikä mieti, mitä muut hänestä ajatteloo.
  12. Hän uskoo selviävänsä mistä vaan. Komiat pärjää aina!

Jos et ole näistä varma, niin et taida olla pohjalaanen tai siellä oleva hyvä puoliso.

Vai onko näin?