Pieru, paukku, tuhnu, hajupommi tai vaikka rupsu. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Osaatko päästää kaasua ulos pepustasi oikealla tavalla? Olet ehkä tehnyt tämänkin tärkeän asian tähän mennessä ihan väärin. Ensinnäkin on hyvä miettiä, että miksi sille on tarvetta. Jotta saat pieruistasi irti kaiken tarvittavan, toimi tästä lähtien näiden alla olevien ohjeiden mukaisesti, kun sisälläsi on kaasua, joka pitää vapauttaa raikkaaseen ilmaan.

Ennakoi ja estä silmiä kirvelevien hajupommien päästely

Pieruista ei pidetä ehkä juuri sen takia, koska ne haisevat niin pahalle. Niiden ei ole pakko haista mahdollisimman pahalle. Voit syödä sellaisia asioita, jotka ei tee pierunhajuista kovin pahoja. Silloin ei ainakaan kannata syödä:

 • kaalia
 • parsakaalia
 • parsaa
 • valkosipulia
 • Kuitupitoista ravintoa

Jos petyt, kun paukku onkin vain pieni tuhnu, vaihda ruokavaliota

Meitä on moneen lähtöön. Toiset ovat tyytyväisiä, jos kaasua kertyy mahaan vain vähän. Jos olet niitä tyyppejä, jotka pettyvät, kun rupsuttelu loppuu heti lyhyeen, syö ja juo enemmän näitä Medical news today -sivuston ehdottamia ruokia ja juomia:

 • kukkakaali
 • omenat
 • päärynät
 • persikat
 • kaali
 • parsakaali
 • lehtikaali
 • ruusukaali
 • artisokat
 • parsa
 • olut
 • hiilihapotetut juomat

Näin päästät pierun mahdollisimman äänettömästi

Kun päästät äänettömän pierun, kannattaa muistaa, että muut voivat hoksata sinun pieraisseen myös hajun perusteella. Hajua on kuitenkin vaikeampi paikantaa kuin ääntä, koska ehdit esimerkiksi karkuun hajua, mutta et ääntä. Voit toki olla muita kohtaan kohtelias ja siirtyä ennen kaasuttelua vessan puolelle. Siellä pieraisemisesta ei kukaan voi valittaa. Mutta jos se on pakko tehdä heti ja lähellä on muita ihmisiä, saat tehtyä sen myös mahdollisimman äänettömällä tavalla. Tässä alla muutama apukeino:

Syö heti purkkaa tai juo hiilihapotettua vettä. Ne voivat vähentää kaasua eikä pierua edes tarvita. Hiilihapotettu vesi saa sinut myös röyhtäilemään, jolloin kaasu saattaa tulla kokonaan ulos suusta.

Istu alas, purista peräukon suuta ja nosta toista koipea vähän ylös. Silloin ilma saattaa tulla sinusta ulos täysin äänettömästi. Voit kokeilla millainen asento tekee sinun kaasuttelustasi mahdollisimman äänetöntä. Testaa tätä ensin kotona. Kun olet valmis, voit testata parasta äänetöntä pieruasentoa ihmisten ilmoilla.

Peitä pieruäänet jollakin muulla äänellä. Laita esimerkiksi radio täysille pauhaamaan. Voit myös siirtyä nopeasti paikkaan, jossa on valmiiksi älämölöä esimerkiksi suurella äänellä höpöttelevän ihmislauman keskelle. Valitse ääni sen mukaan kuinka korkea tai matala pierusi ääni yleensä on. Sehän on suoraan verrannollinen peräaukkosi kokoon. Mitä pienempi sitä kimeämpi sekä mitä suurempi sitä bassomaisempi pieruäänesi on.

Muista että jokainen meistä piereskelee!

Lähteet: Medical news today ja Sketsi.netin omakohtaiset kokemukset