Tämän ei pitäisi naurattaa, mutta jostakin syystä isohätään liittyvät ohjeet voivat kuulostaa huvittavalta.

Mutta naurusi loppuu lyhyeen, jos hoksaat että pylly on tullut pyyhittyä tähän mennessä väärin. Siitä on tässä turha ruveta väittelemään miten päin WC-paperirulla laitetaan telineeseen, mutta takapuolen voi putsata vain oikealla tavalla.

Sitä voisi luulla, että tuohon ikään mennessä ainakin tämän asian osaisi tehdä oikein. Näitä Livestrong -sivuston ohjeita ei ole kuitenkaan julkaistu vitsinä, vaan niistä löytyy ihan hyviä ohjeita siihen, kuinka se takamus kannattaa puhdistaa oikealla tavalla, kun sen tekee vessapaperilla. Tai oikeastaan tässä kerrotaan, kuinka sitä ei kannata tehdä, joten niiden perustella osaat tehdä sen oikein. Vaikka Sketsi.net on huumorilla varustettu sivusto, pepunpyyhintä otetaan täälläkin tosissaan.

Kun nyt seuraavan kerran iskee kakkahätä, muista nämä ohjeet:

1. Älä pyyhi väärään suuntaan

Jos aloitat pyyhkimisen takaa ja liu’utat paperia sieltä eteenpäin, on se väärä tapa. Siitä eivät virtsaamiseen tarkoitetut kohtasi pidä, koska siirrät niiden riesaksi suuren määrän bakteereja.

2. Älä pyyhi liian kovaa

Vaikka käyttäisit kuinka paljon voimaa, ei se pylly siitä sen paremmin puhdistu. Itse asiassa seuraava kerta voi olla liiallisen voimankäytön jälkeen erittäin kivuliasta pyyhkimistä, koska voit liialla voimalla rikkoa paikkojasi. Peräaukon vamma on kivulias ja se voi myös vuotaa verta ja kutista.

3. Älä seiso, kun pyyhit

Istu koko toimituksen ajan eli myös pyyhkimisen ajan. Jos nouset seisomaan, tulee sinulla automaattisesti puristettua pakaroitasi yhteen, joten et saa paperia sinne lian ytimeen asti. Vaikka olisi kuinka kiire, niin ole hyvä ja istu vielä alas, ja saat todennäköisesti paikkasi puhtaaksi.

4. Käytä oikeanlaista WC-paperia

Myös sillä on suuri merkitys hyvän lopputuloksen saamiseen millaista paperia käytät. Mitään hienouksia ei paperissa tarvitse olla. Niistä voi oikeastaan olla vain haittaa. Hajusteet voivat polttaa ihoa ja vahva paperi voi tuntua siltä, kuin hioisi takapuolta hiekkapaperilla. Paras WC-paperi on valkaisematonta ja hajusteetonta sekä tietysti mukavan pehmeää eli se kaikista rumimmalta näyttävä paperi.

5. Käytä kuivaa paperia

Jos luulet, että märkä paperi on parempi vaihtoehto kuin kuiva, olet ehkä väärässä. Varsinkin, jos kyse on valmiiksi kosteasta paperista. Niissä voi nimittäin olla hajusteita ja lisäaineita, joista pylly ei pidä. Mutta jos pidät märällä paperilla pyyhkimisestä, sen sijaan että ostaisit sellaista valmiina tuotteena, tee niitä itse. Tässä ohjeet:

  1. Leikkaa suosikkipaperirullasi kahtia
  2. Laita se purkkiin, jossa on tislattua vettä
  3. Lisää joukkoon 1–2 rkl kookosöljyä sekä pari tippaa vauvanpesuainetta
  4. Anna vetäytyä 10 minuutin ajan
  5. Kaada suurin osa nesteestä pois ja laita purkki kiinni

Käytä aina tarvittaessa tätä ohjetta, ja pyllysi on aina putipuhdas ja kiiltävä. Tämä ei ole mikään vitsi, koska kuten alussa kerrottiin, vessa-asioissa ei vitsailla.

Lähde: Livestrong