Pieru naurattaa, ainakin ennen kuin sen hajun tuntee nenässään. Ehkä siinä on huvittavaa siitä lähtevä ääni. Äänettömät paukut eivät siten naurata.

Mutta piereskely on myös erittäin tärkeä ominaisuus, varsinkin jos olet parisuhteessa. Fatherly-sivustolla nimittäin kerrotaan, kuinka paukuttelu voi pitää parin yhdessä. Sellainen pariskunta, joka ei piilottele toiselta suolistokaasujaan, on onnellinen pariskunta. Se on myös erittäin terveellistä, koska pieru pidentää ikää, kuten nauru. Eikä kyse ole vain siitä, että pieru voi naurattaa.

Ilmoita puolisollesi pierun avulla, että olet syönyt terveellisesti

Pieru haisee eikä hajupommien päästely toisen ihmisen vieressä ole hyvä tapa, josta jo aiemmin uutisoimme rupsuoppaassamme. Mutta jos pierettää, tarkoittaa se sitä, että suolistossa on hyviä bakteereja ja on tullut syötyä terveellisesti. Kukapa haluaisi, että oma puoliso söisi epäterveellisesti ja tulisi sairaaksi. Jos puolisosi epäilee, että et syö terveellisesti, todista se hänelle tuhnuttelemalla hänen lähellään. Voit ilmoittaa puolisollesi tällä tavalla esimerkiksi, että olet syönyt vihanneksia.

Ihan vain sivuhuomautuksena haluamme kertoa, että tutkimuksen mukaan naisten pierut haisevat miesten pieruja pahemmalle. Muistakaa te miesparat, että vaikka haju olisi kuinka kamala, se pitää parisuhteenne koossa, ja vaimo on terve, kun hän paukuttelee.

Pierua ei kannata pidättää – paha haju voi tulla ulos röyhtäyksen kautta

On vielä yksi hyvä syy, miksi kaasuttelua ei kannata pidätellä, jos puoliso on vieressä. Hän saattaa joutua haistamaan pahaa hajua lopulta suusi kautta. Jos pidättelet pierua, kaasu imeytyy kehoon ja paha haju tulee lopulta suun kautta röyhtäilemisen mukana. Siksi pieru on tässä tapauksessa se parempi vaihtoehto. Kun hengityksesi on raikas, on puolisosi mukavampi pussailla kanssasi. Ja se jos mikä tekee suhteellenne hyvää.

Lähde: Fatherly