Harvoin jokin keksintö tuntuu ihan turhalta, jota luulisi tuskin koskaan käyttävän, mutta niin mielenkiintoiselta, että sellaisen haluaisi ehdottomasti kokeiluun.

Tässä alla olevassa videossa, jonka voit klikata eteesi auki myös tästä, löytyy juuri edellä mainitun tapainen keksintö. Siinä on purkissa pyörivä kauha, joka nuolee kaikki purkin reunaan juuttuneet mönjät, hillot tai mitä nyt purkissa sattuu olemaankaan.

Tämä voisi olla ihan toimivakin, koska esimerkiksi pelkällä lusikalla purkkien reunojen kaivamisella ei saa kaikkea irti. Sormilla ehkä voisi saada, jos purkki ei ole kovin syvä, mutta siitä saisi tahmaiset sormet. Ja sormet pitäisi nuolla sen jälkeen, jos purkin haluaisi tyhjäksi sen takia, että mitään ei jää syömättä. Koronan aikana sormia ei ainakaan kannata nuoleskella.

Purkithan eivät ole kaikki samankokoisia, joten näitä tarvittaisiin monen kokoisia, joka ei kuulosta kovin hyvältä. Ehkä tätä voisi jatkokehittää siten, että kauhaa voisi suurentaa ja pienentää, jolloin se sopisi kaikenkokoisiin purkkeihin. Ehkä tämä meni liian vakavaksi mietinnäksi, joten annetaan jo olla. Katso vielä video.