Joko vietit pilalle menneen lomasi? Säät oikuttelivat, lapsi sairastui, allergiasi puhkesi, siippa joi?


Lomallekaan ei kannata rynnätä suin päin. Loman voi simuloida valmiiksi ennen kuin aloittaa sen oikeasti. Tässä muutamia vinkkejä:


Lähde ulkomaille lentokonesimulaattorissa:
Istu lastentuoliin, sido kätesi kyynärpäistä käsinojiin ja yritä syödä veitsellä ja haarukalla pakasterasiasta. Pyydä ystävääsi heiluttamaan satunnaisesti tuolia, jolloin voit kaataa lasin punkkua ja kupin kahvia syliisi.
-Olisiko onnesi laaja ostoskierros maailman metropoleissa?


Ryntää kotipaikkasi halpahalliin, osta alennuskoreista heikkolaatuisia tarpeettomia tavaroita (made in Taiwan), joita et lomakauden ulkopuolella vilkaisisikaan. Pidä lompakkosi takataskussa tai laukun päällä: Näin halpahallista varmasti löytyvä vierasmaalainen asiakas voi simuloida ryöstön, josta on mukava kertoa naapureille yhä uudestaan ja uudestaan.


Viihtyisitkö paremmin etelänlomalla?
Osta kymmenen kerran lippu solariumiin ja käytä kaikki heti ensimmäisenä lomapäivänä. Astu paljain jaloin lasinpalaan ja istu loppuviikko varjossa rautatieasemalla jalka suorana ja moikkaile ulkomaalaisille. Muista juoda paljon huonoa kahvia.


Aloittelijan golflomakin on helppo simuloida:
Työnnä aamusta iltaan kottikärryllistä sateenvarjoja paikallisilla viheralueilla pöheikköjä penkoen ja ankarasti sadatellen.


Haaveiletko sittenkin mökkilomasta?
Jää kotiin, sulje sähköt ja lämmin vesi. Syö joka päivä sikanautaa suoraan purkista sekä palanutta makkaraa. Osta kutinapulveria ja raavi raajasi verille. Lue uudelleen ja uudelleen sama vuoden -71 Tekniikan Maailma.


Rantasaunailta syntyy kokoamalla pieni porukka ahtaaseen huoneeseen.
Kukin vuorollaan menee nurkkaan sihahtelemaan, muut juovat pullonsuusta Koskenkorvaa. Loppuillasta joku hyppää pää edellä rappukäytävän portaisiin.


Korvaa kalastusreissu liukastelemalla aamuyöllä lähimmässä kivikossa.
Pistele sormiisi pieniä haavoja. Palaa kotiin tyhjin käsin turhautuneena, väsyneenä ja nälissäsi. Kiroilu ja valehtelu kuten golfissa.


Veneilyloma järjestyy kätevästi asettumalla vaatteet päällä kylpyammeeseen ja avaamalla suihku täysille – huom. vain kylmää vettä – ja mätkimällä kaulimella eri ruumiin osia.