Kirje joulupukille

Terve joulupukki.

Aloin kirjoittamaan sulle joulupukki. Arvaatko asian? Olen ollu kiltti. Mutta kesällä rikoin maalla akkunat. Mutta vaan yhestä huoneesta. Nimittäin kasvihuoneesta. Ei käyny pahemmin. Isä makso.

Niin että tuo isällekkii lahjoja. Tuo vaikka vekselikierre. On vanha kuulemma loppu. Mikä on veksleikkikierre? Onko se sama kuin korkkiruuvi? Jos se on, niin tuo se vaan. Sillä se on isän rakkain kalu.

Äiti sano. Älä tuo mulle pehmyttä pakettia. Viime joulunaki sinä juuri toit. Sen karvalakin. Kyllä se vielä hyvin menee. Ei siinä ole kuin yksi reikä. Otto perkele teki. Se on mun paras kaveri. Heitti linkkuveitellä. Tuo mulle likkuveitti.

Otolla on uus karvalakki. Otto ei tarttekkaan ennään mittään. Se saa jouluksi sen uuden pikkuveljen. Sinähän sen järjestit. Oton äiti kerto. Sano että tais olla asialla se pukki. Mulle älä tuo pikkuveljee. Minä jo isältä kysyinkin, että ei suinkaan se meijän äiti tee jouluksi pikkuveljee. Isä sano että ei se tee. Se on muuten vaan niin paksu.

Vieteriauton saat tuoda. Ja sähköjunan. Ja rulettipelin. Kyllä minä taas sulle laulan. Ja isä tullee perässäsi pihalle pullon kanssa. Porroo juottaan. Ota tänä vuonna pienempi poro. Ettei ole niin kova juomaan. Isä sitä sinun porroos kirroili viime jouluna koko illan. Että olipa perkele oikein iso juoppo poro.

Kiltti minä oon ollu, olen auttanut äitiä. Olen tiskannu monta kertaa. Niin että tuo äitille kuppia ja lautasia. Tsau vaan joulupukki. Tule sitte aattona. Tule alkuillasta. Myöhemmin meillä voi olla pimmeetä jos isä laittaa taas kuuseen ne omatekoset sähkökynttilät niin roput pallaa.