Saksan Münchenissä vietetään kahden vuoden tauon jälkeen maailman suurimpia olutjuhlia, joita kutsutaan nimellä Oktoberfest.

Nimi viittaa lokakuuhun, mutta vain juhlien viimeiset päivät osuvat lokakuulle. Ehkä siksi paikalliset kutsuvat juhlaa mieluimmin nimellä Wiesn, joka viittaa paikkaan, jossa juhlat pidetään. Tämä olutjuhla pitää sisällään monia muitakin meille suomalaisille tuntemattomia sanoja. Yksi niistä ovat lederhosenit, jotka ovat nyt päässeet tämän uutisen pääaiheeksi.

Lederhosenit ovat nahkahousut, joiden alkuperä tulee jo 1700-luvun Baijerista. Niiden ei ole tarkoitus olla kovin tiukat, mutta moni on saanut koronavuosien aikana lisäkiloja, jolloin nahkapöksyistäkin on tullut kireät.

Eräs Oktoberfestillä vieraillut mies ei ollut ilmeisesti raskinut ostaa pieneksi käyneiden pöksyjen tilalle uusia. Hän oli huomannut kesken juhlien, kuinka hän ei voinut enää hengittää kunnolla ja häntä pyörrytti. Siksi hän päätyi juhla-alueelta löytyvälle lääkäriasemalle.

Lääkärit olivat löytäneet miehen oireille syyn, joka liittyi hänet tiukkoihin nahkapöksyihin. Ne olivat nimittäin niin kireät, että mies ei saanut kunnolla henkeä. Mies pääsi takaisin juhliin, koska lääkärit sitoivat housut miehen päälle teipillä.  

Ehkä miehen olisi syytä ostaa seuraavia Oktoberfestejä varten uudet ja isommat lederhosenit!

Lähde: Radio Gong

Kuva: Flickr/Ralf Steinberger