Oheiset henkilöstöpoliittiset ohjeet ovat juuri nyt ajankohtaisia ja soveltuvat kaikkiin yrityksiin.


I päivä
Lomalta palaajaa talutetaan varovasti huoneessa, jossa on työhön tarvittavia tavaroita. Yhdessä nurkassa rapistellaan papereita niin, että ne alkavat muistua mieleen.
II päivä
Palaaja saa istahtaa pari kertaa työpöydän ääreen, mutta häntä ei pakoteta enempää. Palaajalle näytetään työtovereiden kuvia; jos se tuntuu järkyttävän liikaa, siirretään myöhempään.
III päivä
Työkaluja pitää jo raplata. Työpaikan taustahälyä ja puhelimen ääntä soitetaan nauhalta. Diakuvissa heijastetaan työpaikan ovi ja palaaja saa harjoitella kävelemistä siitä ulos.
IV päivä
Psykologi puhuu työnteon riskeistä. Iltapäivällä voi yrittää työntekoa, mutta jos sormet eivät kestä, siirretään tämä vaihe myöhempään.
V päivä
Aloitetaan istumalla hetkinen kipsistä tehdyn ja luonnonmukaiseksi valetun ja väritetyn pomon seurassa. Näprätään puhelinta ja muita tavaroita. Psykologi puhuu lisää työnteon riskeistä.
VI päivä
Annetaan työmaaruokalan ruoka lämmitettynä eteen. Saa yrittää varovaisesti itsenäistä työskentelyä.
Esimiehen ja työtovereiden tulee suhtautua lomalta palaajaan kärsivällisesti ja ymmärryksellä. Kaikki kovat otteet ovat pahasta ja brutaali työstä puhuminen on anteeksiantamatonta