Luuletko että baarimikko pitää sinua idioottina, kun tilaat häneltä baarissa drinkin?

Jos olet juonut niitä siihen mennessä jo useamman, se taitaa olla ihan totta. Silloin et voi tehdä asialle enää mitään. Se on kuitenkin ikävää, jos tilaat ensimmäistä juomaasi ja hän pitää sinua jo silloin idioottina. Niin ei tarvitse olla, vaan voit antaa tiskillä itsestäsi oikein älykkään kuvan.

Jotta vaikuttaisit oikein kunnon älyköltä, kun tilaat baaritiskillä juoman, kannattaa sinun painaa mieleen muutama alkoholijuomiin liittyvä tieto. Ne ovat perustietoja, jotka liittyvät tilaamiisi juomiin. Tässä alla esitellään ne kysymysten muodossa, joihin saat samalla myös vastaukset.

Mikä on aperitiivi?

Se on juoma, joka on tarkoitettu nautittavaksi ennen ateriaa. Se voi olla esimerkiksi vermuttia, giniä, martinia tai jotain muu ei makeaa alkoholijuomaa.

Mitä ovat katkerot?

Ne ovat kasvipohjaisia ​​nesteitä, jotka on sekoitettu veteen ja alkoholiin. Niitä käytetään pieniä määriä ja niiden tarkoituksena on parantaa cocktailin makua.

Mikä tarkalleen ottaen tekee juomasta cocktailin?

Cocktail ei ole vain sekoitettu juoma. Jos tilaat esimerkiksi vodkasoodan, se ei todellakaan ole cocktail. ”Aito” cocktail tarvitsee aineksiin sekoitettua jotain esimerkiksi olla hedelmää, mehua tai muuta sokerista sekä katkeroa. Tosin ei tällä ole oikeastaan mitään väliä, joten voit kutsua vodkasodaasi cocktailiksi, jos haluat.

Ehkä pärjäät jo näillä tiedoilla pitkälle. Jos haluat tietää aiheesta lisää, kysy baarimikolta ja loista seuraavalla tilauksellasi.

Lähde: Lifehacker