Hulvattomia lauseita ja ajatuksia:

– Se, että päivät ovat kesällä pidempiä kuin talvella, johtuu lämpölaajenemisesta.
– Maanjäristyksiä on yhä enemmän. Se johtuu siitä, että maan kuoren alla oleva öljy ei ole tarkoitettu autojen moottoreihin, vaan voitelemaan maapallon sisällä olevaa päälaakeria, johon maapallon akseli on kiinnitetty. Kun öljy pumpataan pois, laakeri kuivuu ja rupeaa rahisemaan; siitä johtuvat maanjäristykset.
– Ihmisellä on saman kokoinen etusormi kuin hänen sieraimensa on.
– Sahanpuru pitää puita pystyssä. Kun puusta sahataan puru pois, niin puu kaatuu.
– Tiedämme, että kissa putoaa aina jaloilleen ja voileipä aina voipuoli alaspäin. Jos sidomme voileivän kissan selkään voipuoli ylöspäin ja pudotamme tämän paketin vaikkapa metrin korkeudesta, pitäisi syntyä ikiliikkuja. (Kissa voi aiheuttaa tässä yhtälössä ongelmia)
– Sähkölaitteet ei toimi sähköllä vaan sinisellä savulla. Kun savu on vuotanut laitteesta, se ei enää toimi. Savua ei voi kotikonstein ladata.
– Sähkö on sinistä ja sattuu.
– Sähkö kulkee letkussa eikä johdossa
– Miinussähkö on jääkaappeja ja plussähkö mikroaaltouuneja varten.
– Köydellä ei voi työntää.
– Tuuli johtuu puiden heilumisesta. Todiste: Mitä enemmän puut heiluvat sitä enemmän tuulee. Vaihtoehtoinen teoria väittää, että tuuli johtuu auringosta, mutta aurinko ei paista yöllä. Puut sen sijaan heiluvat yölläkin.
– Talvi johtuu siitä, että taloja lämmitetään. Jostain syystä aina elokuusta lähtien ihmiset alkavat lämmittää talojaan enemmän ja enemmän. Mistäpä muualta tämä lämpö olisi peräisin ellei ulkoilmasta. Kun lämpö siirtyy ulkoa sisälle, ulkoilma tietysti kylmenee, eikä kylmeneminen lopu ennen kuin vasta maaliskuussa, jolloin ihmiset alkavat vähentää lämmitystä. Jos kaikki suomalaiset päättäisivät luopua lämmittämisestä kuten esimerkiksi afrikkalaiset ovat tehneet, ei talvea olisi täälläkään.
– Yleensä, kun tarvitset jotain avainta, on se avainnipun viimeisenä. Sen sijaan, että ottaisit nipusta käteen ensimmäisen avaimen, otakin viimeinen. Näin saat yleensä oikean avaimen suoraan. Tästä voi olla hyötyä esim. vartijan työssä, jossa joutuu käsittelemään suuria avainnippuja.
– Lentokoneen musta laatikko kestää mitä vaan. Miksei koko lentokonetta rakenneta samasta materiaalista?