Joillakin miehillä on tapana pitää naisia ehkä vähän tyhmänä, koska he neuvovat naisia jostakin täysin selkeästä asiasta, jonka jokainen nainen kyllä osaa. Kyseessä on mansplaining eli miesselittäminen.

Joku pyysi naisia kertomaan, millaista miesselittämistä he ovat elämässään kohdanneet. Vastauksia tuli paljon, joista tässä alla ovat parhaimmat palat.

1. Mies neuvoi naista, kuinka painonnosto suoritetaan. Nainen oli lajin valmentaja.

2. ”Aikuinen mies kertoi minulle, että naiset eivät piereskele. Hän todella uskoi tämän sielussaan. Sanoin hänelle, että hän oli väärässä ja että tietysti naiset piereskelevät ja hän sanoi minulle, että naiset eivät voi pieraista biologisesti. Menin sanattomaksi.”

3. Mies vei minut hakemaan tacoja. Söin nachoja ennen kuin saamme aterian, ja hän kysyi: ”Pidätkö salsasta?” Vastasin, että ”Joo, se on hyvää.” Ja hän vastasi: ”Tiedätkö, että jos pidät salsasta, voit laittaa sitä myös nachoisisi?” Ja minä olin että… ”Joo, olen tietoinen siitä, kuinka salsa toimii.”

4. Miesfarmaseutti selitti alkuraskaudessa olevalle naiselle, joka oli tullut hakemaan apteekista pahoinvointilääkettä, että pahoinvointi on raskaudessa yleistä. Ei tainnut tulla naiselle yllätyksenä…

5. ”Exäni selitti minulle, mihin tyynyä käytetään. Hän kertoi, että tyynyä käytetään tukemaan niskaa ja päätä.”

6. ”Hän ei tiennyt, mitä miesselittäminen on… joten kerroin hänelle. Ja sitten hän selitti… MINULLE mitä se on…”

Lähde: The Poke