Ihmiset syyttävät toisiaan siitä, että he elävät menneisyydessä.

Oikeasti meistä jokainen elää menneisyydessä eli tasan 15 sekuntia jäljessä nykyisestä hetkestä. Aivan kuten sosiaalisesta mediasta saadut syötteet, aivot lataavat jatkuvasti uusia ja monipuolisia visuaalisia ärsykkeitä. Siihen aivot tarvitsevat menneisyyden apua.

Tutkimuksessa on havaittu, että pitääkseen kaiken, mitä silmämme ottavat vastaan joka sekunti oikeassa järjestyksessä, aivot todellakin esittävät kuvaa 15 sekuntia aikaisemmasta. Jos aivot olisi päivitetty aina reaaliaikaan, maailma olisi kaaosmainen paikka. Silloin varjot, valot ja liikkeet vaihtelisivat jatkuvasti, ja tuntuisi siltä kuin eläisi koko ajan jossakin hallusinaatiossa.

Aivot ovat kuin aikakone, joka siirtää meidät ajassa taaksepäin. Se on kuin sovellus, joka yhdistää visuaalisen syötteemme 15 sekunnin välein yhdeksi vaikutelmaksi. Siitä apua jokapäiväisen elämän käsittelyssä.

On hyvä, että aivot viivyttelevät, koska kuvien jatkuva päivittäminen olisi liian työlästä. Aivot pysyvät menneisyydessä, koska menneisyys ennustaa hyvin nykyisyyttä.

Lähde: Study Finds