Sitä, että huono ryhti ei johtaisi selkäkipuihin, voi olla vaikea uskoa.

Tuosta tiedosta selviäminen on vielä helppoa. Tässä alla on 5 sellaista uskomusta, jotka ovat vääriä, ja joiden kuuleminen ei ole helppoa. Olet varmasti luullut niiden itsekin olevan totta, mutta eivätpä olekaan. Ne on todellakin kumottu, ehkä joidenkin muita viisaampien toimesta.

5 väittämää, jotka eivät olekaan totta

1. ”Härät ärsyyntyvät punaisesta väristä…”

Härät ovat värisokeita, joten värillä ei todellakaan ole väliä. Ne ärsyyntyvät siitä viitasta, jota heilutellaan ärsyttävästi niiden edessä.

2. ”Sateessa kastuminen voi vilustuttaa…”

Vilustumisen aiheuttaa virus, ei sää.

3. ”Muinaiset ihmiset olivat hyvin tyhmiä…”

Kun joku tutkija aikanaan sanoin, että neandertalilaisten on pitänyt olla todella tyhmiä, moni uskoo häntä vieläkin. Suurin osa tutkijoista on kuitenkin nykyään yhtä mieltä siitä, että neandertalilaiset olivat erittäin älykkäitä, äärimmäisen innovatiivisia ja vaikuttavan myötätuntoisia olentoja. He loivat erittäin toimivia työkaluja, kuten keihäänkärkiä, veitsiä ja kivityökaluja, joilla työstivät puuta. Heillä oli käytössä myös asusteita ja he käyttivät jonkin verran myös kieltä. Ajattelepa itse, jos joutuisit aloittamaan elämän keskellä ei mitään ilman mitään valmista!

4. ”Naisen alapää muuttuu sitä löysemmiksi mitä enemmän hän harrastaa seksiä…”

Siitä ei ole mitään todisteita, että naisen paikat löystyivät, jos nainen harrastaa paljon seksiä. Mikä tahansa kehon osa muuttuu ajan myötä, kun vanhetaan. Siksi myös alapää voi löystyä vähitellen.

5. ”Aurinko on keltainen…”

Aurinko on itseasiassa valkoinen. Silmämme pystyvät poimimaan auringosta tulevista säteistä vain punaiset, keltaiset ja oranssit värit, jotka työntyvät planeettamme paksun ilmakehän läpi. Siksi aurinko näyttää aika kellertävältä.

Joko uskot?

Lähde: Buzzfeed