Muovia tuntuu löytyvän vähän joka asiasta. Mutta on asioita, joista sitä ei uskoisi löytyvän.

Jokin asia, joka tuntuu huijaukselta, voi tuntua siltä, että se on jokin vitsi. Sellainen vitsi ei kuitenkaan naurata, varsinkaan jos se ei olekaan vitsi. Tässä tulee kuitenkin yllätyksiä ja yllätysten selviäminen voi tuntua joistakin hauskalta. Mutta onko se hauskaa, jos kuuleekin nyt, että joskus muovia tulee pistettyä yllättäen myös suuhun?

Yllättäviä muovia sisältäviä tuotteita

1. Purukumi

Moni purkka sisältää muovia. Tämä taisi tulla todellisena yllätyksenä? Monet purukumipohjat sisältävät polyeteeniä, jota käytetään myös muovipullojen ja -pussien valmistukseen. Onneksi on kuitenkin olemassa purukumeja, jotka ovat sekä muovittomia että biohajoavia.

2. Vaatteet

Monissa vaatteissa on muovia. Polyesteri, nylon, akryyli ja polyamidi sisältävät muovia ja niistä on monet vaatteetkin tehty.

3. Alumiiniset juomatölkit

Vaikka kyseessä olisi alumiinista tehdyistä juomatölkeistä, niissäkin on myös muovia.

4. Kimalle

Ne kimalteet, joilla voi esimerkiksi koristella joulukortteja, sisältävät myös muovia. Glitteri on alumiinin ja muovin yhdistelmä.

5. Kuitit

Edes paperiset kauppakuitit eivät ole välttämättä muovittomia. Siksi paperikuittia ei kannata ottaa vastaan kuin silloin, kun sitä oikeasti tarvitsee.

6. Aurinkorasva

Muovia tulee levitettyä iholle esimerkiksi aurinkovoiteen kautta. On aika erikoista, että niistä lähes jokaisessa on muovia.

7. Kynsilakka

Muovia levitetään myös kynsiin, koska sitä on myös monissa kynsilakoissa.

8. Teepussi

Muovia on myös teepusseissa eli sellaisissa, joiden saumat on pistetty kiinni polyeteenillä.

Miten ihmeessä muovia voikin olla näissä kaikissa?

Lähde: Metro