Viikonloppuisin sitä usein miettii kaikenlaista tekemistä. Varsinkin, jos satut onnekkaasti työskentelemään perinteisesti maanantaista perjantaihin ja viikonloput ovat vapaita. Viikonloppuna on siis enemmän aikaa, ja tulet miettineeksi, mitä kaikkea voisit tehdä.

Monilla on nyt koronarajoitusten takia kyse baarivapaasta viikonlopusta, joten saatat sitä suuremmalla syyllä miettiä, mitä ihmettä sitä tekisi kaveriporukan kesken.

Vastauksena kysymykseen: pelit! Niitä voi pelailla selvinkin päin, muttei sekään haittaa, vaikka joku välttämättä haluaisi muutaman lasillisen nautiskella. Jos kaikille tutut Trivial Pursuit ja Monopoli pursuavat jo korvista (lisäksi Monopoli on aiheuttanut jo aivan liian monta välirikkoa), kokeilkaa Cards Against Humanity -pelikortteja.

Mitä ne siis ovat? Tätä seurapeliä pelataan pelikorteilla, joita voi tulostaa netistä tai tehdä jopa itse. Huomaa, että jos tulostat nämä netistä, niitä saa vain englanninkielisinä. Peli on suunnattu vähintään kolmelle pelaajalle, joten parisuhdepeliksi tästä ei ole.

Peli alkaa kun jokainen pelaaja nostaa kymmenen valkoista vastauskorttia pakasta, mutta yksi pelaaja nostaa yhden mustan kysymyskortin. Hän on siis kysymyksen esittäjä, eli korttitsaari. Korttitsaari esittää kortissa olevan kysymyksen ja muut pelaajat valitsevat 5 sekunnin sisällä omasta mielestään sopivimman vastauskortin kymmenestä vastauskortistaan, ja asettavat sen pöydälle vastauspuoli alaspäin. Ennen kuin korttitsaari ehtii poimia kortit pöydältä, sinulla on 5 sekuntia aikaa vaihtaa vastauksesi niin halutessasi.

Korttitsaari poimii vastauskortit, sekoittaa ne ja esittää kysymyksen uudelleen ja lukee kaikki vastaukset ääneen. Se vastauskortti voittaa, jonka korttitsaari valitsee mielestään parhaimpana vastauksena. Kyseisen vastauskortin omistaja saa pisteen, ja hänestä tulee seuraava korttitsaari.

Hieman erikoisen tästä korttipelistä tekee se, että kysymykset ja varsinkin vastaukset ovat sellaisia, jotka rikkovat perinteisiä kaavoja ja saavat sinut hekottelemaan, vaikka mietit, että saako näille edes nauraa? Katso alla olevat kuvat Cards Against Humanity -pelikorteista.

Mietitkö tekemistä lauantaille? Pelatkaa porukalla näillä pelikorteilla ̶ saako näille edes nauraa? Mietitkö tekemistä lauantaille? Pelatkaa porukalla näillä pelikorteilla ̶ saako näille edes nauraa? Mietitkö tekemistä lauantaille? Pelatkaa porukalla näillä pelikorteilla ̶ saako näille edes nauraa?

Lähteet: www.theladbible.com, wikipedia