Melko usein vika vieritetään toisen osapuolen niskoille; ”hän nyt vaan oli huono sängyssä…”

Toisinaan kemiat eivät kohtaa makuukammarin puolella, eikä se välttämättä ole kenenkään syy. Tässä kuitenkin seitsemän hyvää neuvoa siihen, kuinka voit parantaa seksielämääsi, oletpa sitten sinkku tai suhteessa.

1. Harrastat seksiä vain saadaksesi seksiä
lähde
lähde

Vaikka kaveriporukassasi olisi yleistä vehdata ympäriinsä sängystä toiseen, ei sinun tarvitse tehdä samoin. Jos kroppasi viestittää sinulle, ettei se nauti irtoseksistä, älä yritä pakottaa tunnetta pois esim. juomalla itseäsi niin humalaan, että että ”estosi” katoavat. Nämä tapaukset pääsevät lähes poikkeuksetta katumusten kirjaan ja usko pois – saavat sinut suhtautumaan negatiivisemmin seksiä kohtaan.

2. Odotat seksin olevan aina samanlaista, kuin viime kerralla
lähde
lähde

Seksuaalisessa tilanteessa aivosi reagoivat palauttamalla mieleesi edelliset seksuaaliset kokemuksesi. Muistat esimerkiksi, millaista seksi kyseisen kumppanin kanssa viimeksi oli. Jos kuvittelet ja uskot seksin olevan aina samanlaista tietyn partnerin kanssa, ajat usein tiedostamattasi asiaa juuri siihen suuntaan, että tämä ennakko-odotuksesi toteutuu.

Koska partnerisi aivot toimivat samalla tavalla, on todennäköistä, ettei hänkään ota ohjia käteensä muuttaakseen kokemustanne erilaiseksi.Pian alat turhautua siihen, miten samaa kaavaa sekstailutilanteenne etenevät kerrasta toiseen.

Välttääksesi tämän, yritä suhtautua jokaiseen seksuaaliseen tilanteeseen avoimin mielin, ilman minkäänlaisia odotuksia tai uskomuksia!

3. Suunnittelet etukäteen, millaista seksi tulee olemaan
lähde
lähde

Jos suunnittelet seksiä ja sen etenemistä liikaa etukäteen, tulet usein pettymään. Jälkeenpäin mietit kuumeisesti, missä vika piilee? Eikö sinulla ja partnerillasi synkkaa petipuuhissa, vai onko partnerisi mielestä sinussa jotain vikaa…? Sama pätee negatiivisiin odotuksiin; jos etukäteen kuvittelet jonkin asian sattuvan, tai pilaavan seksinne, voit olla varma että niin tapahtuu.

Unohda liika suunnittelu ja etukäteen pohtiminen, spontaanius kunniaan!

4. Odotat partnerisi maagisesti toteuttavan kaikki seksuaaliset tarpeesi
lähde
lähde

Joku toinen saa sinut kiihottumaan, joku toinen ei. Sen sijaan, että miettisit tätä, keskity seksin aikana itse ajattelemaan jotain eroottista, mikä saa juuri sinut kiihottumaan. Näin takaat varmemmin oman nautintosi!

5. Et pyri aktiivisesti muistelemaan positiivisia seksikokemuksiasi
lähde
lähde

Edellisten seksikokemusten (erityisesti kaikkein parhaimpien sellaisten) muisteleminen muutaman minuutin ajan joka päivä voi parantaa tulevia seksikokemuksiasi. Aivot toimivat pitkälti muistin avulla ja pitäessäsi positiiviset kokemuksen mielessäsi, koet niitä helpommin myös jatkossa!

6. Suuttumus tai närkästyminen ovat vieneet halusi
lähde
lähde

Nämä tunteet vaikuttavat erittäin negatiivisesti seksuaalisiin haluihisi. Jos jokin asia petikaverissasi suututtaa sinua, et takuulla pysty nauttimaan seksistä hänen kanssaan. Selvittäkää ongelmanne, ennekuin hyppäätte lakanoihin!

7. Et ole täysin perillä varsinaisesta syystä, joka aiheuttaa sinulle seksuaalisia ongelmia
lähde
lähde

Ihmiset hakevat lääkärin vastaanotolta hormonihoitoja ja lääkkeitä avuksi seksuaalisiin ongelmiinsa, vaikka usein selitys heidän ongelmiinsa saattaa löytyä heidän omasta ahdistuksestaan seksiä kohtaan.

Seksiin liittyvät ahdistavat ja negatiiviset ajatukset pilaavat seksuaalisen kokemuksen, ja myöhemmin pelkkä ajatus seksin harrastamisesta saattaa saada sinut ahdistumaan. Jos kärsit tällaisista ongelmista, selvitä, mistä ne ovat peräisin ja juttele tarvittaessa lääkärin tai seksuaaliterapeutin kanssa asiasta.

 

Lähde: cosmopolitan