Nettimaailmassa pyörivistä ihmisistä peräti 92 % ovat emojien käyttäjiä.

Unicode Consortium on kerännyt mielenkiitoista dataa liittyen vuoden 2021 emojien käyttöön. näiden tietojen avulla voidaan selvittää, olisiko joillekin uusille emojeille kenties tarvetta tai onko osa emojeista niin samankaltaisia, että niistä voisi yhdistää yhden emojin. Ehkä mielenkiintoisin tästä datasta selvinnyt tieto oli se mikä oli tänä vuonna käytetyin emoji.

Ehkä sinäkin olet käyttänyt tätä vuoden suosituinta emojia, jos sen on niin moni muukin tehnyt ja todennut, kuinka käytännöllinen ja informoiva se on.

Vuoden 2021 käytetyimmällä emojilla ilmaistaan sitä, kuinka nauretaan kyyneleet silmillä. Emoji näyttää räkäiseltä naurulta ja sitä kutsutaan englanniksi nimellä Tears of Joy’s eli ilon kyyneleet. Se oli ylivoimainen voittaja. Sen lähelle pääsee vain sydänemoji.

10 maailmalaajuisesti eniten käytettyä emojia olivat vuonna 2021:

😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Tulokset eivät poikenneet kovin paljon vuodesta 2019, jolloin edellinen tarkastelu tehtiin. Tulosten mukaan hymynaama-kategoriaa (😀 😃 😄 😁 😆 😅 🤣 😂 🙂 🙃 😉 😊 😇) ja sen hymynaamoja käytetään eniten, joka ei varmasti ole mikään yllätys. Myös saman kategorian käsiä käytetään paljon.

Kasvi & kukka -kategorian kukkaemojit (💐 🌹 🥀 🌺 🌷 🌸 💮 🏵️ 🌻 🌼) ovat myös suosittuja. Tunteita ilmaiseva kategoria (💋 💌 💘 💝 💖 💗 💓 💞 💕 💟 ❣ 💔 ❤ 🧡 💛 💚 💙 💜 🤎 🖤 🤍 💯 💢 💥 💫 💦 💨 🕳 💣 💬 👁️‍🗨️ 🗨 🗯 💭 💤) olisi ylivoimaisesti suosituin kategoria, jos siihen kuuluisivat vain sydämet. Ehkä olisi aika erottaa sydämet omaksi kategoriakseen?

Lähde: Unicode