Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Vaikka olemme Pohjolan väkiluvultaan pieni kansa, nousemme aina silloin tällöin maailmankartalle, ja yleensä näin tapahtuu jonkin eriskummallisen suomalaisen perinteen vuoksi, jota kaikki muut ihmettelevät. Tai sitten se tapahtuu yhden presidenttimme myötä ‒ kaikki varmaan muistavat Conan O’Brienin Suomi-jakson, jossa keskusteluohjelman isäntä näytti kaikille, kuinka hän muistuttaa Tarja Halosta.

Suomea halutaan brändätä vuosi vuodelta houkuttelevammaksi ulkomaalaisille matkailijoille muun muassa Pohjois-Suomen lumolla, ja Lappia hehkutetaan matkailukohteeksi revontulien, Joulupukin ja hiihtokeskusten vuoksi. Mutta olisiko Suomessa turisteille vielä jotain mielenkiintoisempaa ja yllätyksellisempää? Kyllä! Olemme monessa asiassa niin erikoinen kansa, että tavoistamme on tehty artikkeleita ulkomaalaisia lehtiä myöten.

Ehkä matkailijoille voisi tulevaisuudessa suositella myös lukuisia tapahtumia, jotka saavat ehkä muutamat kulmakarvat nousemaan ja nenän nyrpistymään ‒ mutta myös nauramaan ja huomaamaan, että suomalaisilta löytyy todellakin huumorintajua sen juron ulkokuoren alla.

Lue alta seuraavat 6 muulle maailmalle outoa suomalaista perinnettä tai asiaa ‒ oletko itse jo nähnyt tai kokenut kaiken?

Suomalainen sauna

Vain suomalaiset osaavat saunoa oikein, vai mitä? Erilaisia saunoja löytyy ympäri maailman, mutta vain suomalaisessa saunassa heitetään kunnolla löylyä ja vihdotaan. Maailmalla ihmetelläänkin suomalaisten saunatottumuksia ja ulkomailla saunovat suomalaiset keräävät hämmästyneitä katseita heittäessään vettä kiukaalle. Entäs sitten lumihangessa kierittely saunomisen välissä? Tätä suomalaista huvia ei etelän lomakohteissa pääse kokeilemaan.

Perinteinen suomalainen savusauna on erityinen kokemus ulkomaalaiselle, joka ei pelkää saavansa hieman nokea pintaan. Tätäkään erikoisuutta ei pääse kokeilemaan muualla.

Avantouinti

Kuvittele tilanne, jossa tyrkkäät palelevan japanilaisen hyiseen veteen, ja koitat kertoa hänelle, että se on terveellistä? Ehkä hän uskoo sinua viimeistään saunassa. Avantouinnilla on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia, ja Suomessa on lukuisia avantouintiseuroja, joissa tämän jalon lajin harrastajat kokoontuvat yhteen. Oletko itse vielä hypännyt jäähän porattuun reikään?

Eukonkanto

Eukonkannolle on tehty jopa oma englanninkielinen Wikipedia-artikkeli, jossa tätä kutsutaan vaimonkannoksi. Jos joku suomalainen tunnustaa ettei tiedä sääntöjä, tässä ne pähkinänkuoressa: Mies heittää naisen selkäänsä tyylivapaasti ja kiitää mahdollisimman nopeasti läpi esteitä vilisevän juoksuradan. Naisen tulee painaa yli 49 kiloa ‒ tulipa mieleeni, että punnitaanko naiset kilpailun alussa ja paino kuulutetaan koko kansalle? Siinä saattaa kannettavilta päästä muutama vastalause.

Piereskelyn SM-kisat

Kyllä, luit oikein. Se joka pierua pidättelee, sillä on jotain salattavaa? Suomalaiset ilmeisesti uskovat tähän. Nämä hajuhaittoja aiheuttavat kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Pohjois-Pohjanmaalla. Jokainen kisaaja istahtaa pieruputken päälle ja suurimmat desibelit päästellyt osallistuja voittaa kisan! Ja edessä oleva yleisö hurraa ja pitelee nenäänsä vuorotellen. Toisin kuin muissa lajeissa, doping on piereskelyn SM-kisoissa sallittua ja jopa toivottavaa. Kisaajia oikein yllytetään syömään hernekeittoa ja juomaan piimää. Olisiko sinusta seuraavaksi mestariksi?

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Ilmakitaransoiton MM-kisat juhlivat tänä vuonna 20-vuotispäiväänsä! Oulun musiikkivideofestivaaleilla pidettävillä kisoilla on seuraavanlainen ideologia: sodat loppuisivat ja kaikki pahat asiat kaikkoaisivat, jos kaikki maailman ihmiset soittaisivat ilmakitaraa. Tapahtuma aiheuttaa tosiaan niin paljon hyvää mieltä ja muistuttaa, ettei asioita kannata ottaa niin vakavasti, joten ideologiassa saattaa piillä totuuden siemen!

Koiralle lässyttämisen MM-kisat

Tämä on Sketsin toimituksen suosikki. Omalle lemmikille lässyttäminen sujuu luonnostaan omassa kotona, mutta olisiko sinusta parhaaksi lässyttäjäksi yleisön ja tuomarien edessä? Osallistu Kemissä järjestettäviin kisoihin ja ota selvää! Suomalaiset ovat eläinrakkaita ja kilpailuhenkisiä, joten tässä lajissa yhdistyy kätevästi molemmat.

Suomalaisten välillä mustallakin huumorintajulla ei ole rajoja, joten jos sinulla on idea, mistä lajista kannattaisi järjestää kisat niin vie asiaa ehdottomasti eteenpäin. Tällaisia kisoja voisi hyvin järjestää enemmänkin varsinkin kaamoksen aikaan. Saisimme ihmiset ulos kodeistaan ja ihmisten ilmoille hauskan asian äärelle ‒ oli se sitten ulkomaalaisten mielestä kuinka kyseenalaista tahansa.

Teksti: Sketsi.net
Kuva: www.freedigitalphotos.net