Sanotaan, että ihminen tarvitsee vain kolmea asiaa ollakseen onnellinen: jotain ketä rakastaa, jotain mitä voi tehdä ja jotain mitä voi toivoa. Nämä pitävät hyvinkin paikkansa, kuitenkin unohdamme arjen keskellä asiat, jotka oikeasti tekevät elämämme onnelliseksi. Etsimme onnellisuutta yleensä sieltä missä sitä ei ole. Yritämme jatkuvasti haalia enemmän omaisuutta, etsiä nopeaa jännitystä sekä samalla miellyttää jokaista elämämme ihmistä!

Katso seuraavat kohdat, jotta voit muistuttaa itseäsi asioista, jotka ovat oikeasti onnellisuutesi takana!

1. Kaiken ei tarvitse olla helppoa
kuva: photospin
kuva: photospin

Sinun tulee tehdä elämässäsi myös vaikeita asioita. Asioita, joita muut eivät tee. Asioita, jotka pelottavat sinua. Nämä ovat sellaisia asioita, joita kukaan ei voi puolestasi tehdä.

Asiat, jotka kyseenalaistavat jaksamisesi ja pitkäjänteisyytesi, ovat juuri niitä asioita, jotka määrittelevät sinut. Nämä erottavat sinut elävien ja kuolleiden kirjoista. Ilman päämäärää ajelehtiminen ei anna eteenpäin potkivaa sisältöä elämääsi!

2. Kaikkien miellyttäminen
kuva: photospin
kuva: photospin

Ole varovainen antamasta kaikkea itsestäsi sellaisille ihmisille, joista et saa lainkaan vastakaikua. Kun yrität päivästä toiseen miellyttää jokaista ihmistä, paitsi itseäsi, niin sinä olet se joka jää lopulta tyhjin käsin.

Niin kuin Pulitzer -palkinnon voittanut edesmennyt journalisti Herbert Bayard sanoi: ” En tiedä avainta menestymiseen, mutta avain epäonnistumiseen on kaikkien ihmisten jatkuva miellyttäminen”. Et kuitenkaan pysty miellyttämään kaikkia ihmisiä, joten siteeraus on enemmän kuin kohdillaan. Jossain kohtaa omaat poikkeavan mielipiteen, joten pidä siitä kiinni, sillä aina ei tarvitse olla samaa mieltä asioista!

3. Elämän varmuus ja takuut
kuva: photospin
kuva: photospin

Toiset ihmiset rakentavat liikaa suojamuureja elämäänsä. Tärkeintä on unohtaa sinua suojelevat varmat muurit ja rakentaa siltoja niiden tilalle! Kuulostaa hullulta, mutta ihmiset ovat mieluummin onnettomia, kuin riskeeraavat mitään ollakseen onnellisia. Älä luokittele itseäsi tähän ryhmään!

Avaa itsesi, ota riskejä ja juokse vapaasti. Jos haluat saavuttaa ainutlaatuisia asioita, sinun tulee unelmoida, ei aina vain suunnitella. Ole siis unelmoija ja usko asioihin sekä pyri kannustavaan ajatteluun. Ole oman elämäsi positiivisuuden motivaattori, joka pitää pään pilvissä ja samalla jalat maassa! Älä pelkää jakaa innostavaa ajatusmaailmaasi muille!

4. Aina ei tarvitse olla paras
kuva: photospin
kuva: photospin

Maailmankaikkeuden koko pienenee huomattavasti, kun asetamme itsemme sen keskelle. Arkinen ajatusmaailmamme pitää kaikkea loppumattomana kilpailuna. Uskomme siihen, että tie onnellisuuteen kävellään jatkuvan kilpailun kautta. Meidän tarvitsee olla rikkaampia, järkevämpiä ja viehättävämpiä, kuin vieressämme istuva henkilö.

Tämänlainen tavoittelu johtaa muista ihmisistä vieraantumiseen, sekä jatkuva paikasta toiseen juokseminen väsyttää ihmistä, niin henkisesti kuin fyysisestikin! Kilpaile vain itsesi kanssa ja nauti vapauden tunteesta!

5. Kontrolli kaikesta
kuva: photospin
kuva: photospin

Joskus kiinnitämme liikaa huomiota jokaiseen elämämme osa-alueeseen. Yritämme jatkuvasti kontrolloida tulevia tapahtumia. Opettele rentoutumaan ja anna elämän kuljettaa sinut paikasta toiseen. Koet varmasti uskomattoman muutoksen elämässäsi, kun päätät luopua jatkuvasta kontrollista asioihin, joihin et välttämättä edes pystyisi vaikuttamaan. Kontrollista luopuminen auttaa sinua näkemään kaiken hyvän, jota tapahtuu ympärilläsi. Elämässä pitäisi oppia nauttimaan myös pienistä asioista, sillä useimmiten ne ovatkin niitä kaikista tärkeimpiä!

6. Pienet asiat
kuva: photospin
kuva: photospin

Hääpäivät, valmistujaiset sekä rentouttavat lomailumatkat – nämä ovat niitä hetkiä, jotka ovat usein erityisen hauskoja tapahtumia, mutta kun aikaa kuluu, niin ne tuntuvat jo niin kaukaisilta onnen hetkiltä.

Todellinen, kestävä onnellisuus saavutetaankin pienistä asioista nauttimalla. Nämä pienet arvostuksen hetket voivat koostua ajomatkasta töistä kotiin tai ruuanlaitosta lähimmäistesi kanssa. Todelliset ilon aiheet koostuvat pienistä arjen hetkistä, joissa sinulla on etuoikeus olla mukana.

7. Parisuhde, jonka tarkoitus on luoda onnelliseksi
kuva: photospin
kuva: photospin

Parisuhteet ovat oleellinen osa elämäämme, mutta onnellisuus tulee ihmisen sisältä. Onnellinen mielentila ei ole riippuvainen muista ihmisistä, kuitenkin tulet haavoittuvaiseksi ja saatat satuttaa tunteesi muiden ihmisten toimien johdosta. Pidä mielessäsi, että älä koskaan anna toisille täyttä valtaa omasta onnellisuudestasi. Kun olet sinut itsesi kanssa, sinun ei tarvitse koskaan epäröidä itseäsi enää! Opettele rakastamaan ja kunnioittamaan itseäsi ennen kuin rakastat ajatusta muiden ihmisten kunnioituksesta ja rakkaudesta!

8. Täydellinen harmonia jokaisessa ihmissuhteessa
turisti-tytöt-hauska-kaunis
kuva: photospin

Ihmissuhteiden tasapaino on hieno asia, silloin kun se on täysin pyyteetöntä ja aitoa. Useimmiten ihmiset eivät kuitenkaan avaa todellista ajatusmaailmaansa toisille.

Älä tyydy liian vähään ihmissuhteissa. Toimivassa ihmissuhteessa oleminen on tasa-arvoista ja kumpikaan ei ole kiitollisuuden velassa toiselle, sen enempää kuin toinenkaan. Esitä selvästi mitä tarvitset toisilta, älä valehtele, vaan puhu totta, vaikka se saattaisikin tuntua hölmöltä. Tee päätöksesi ihmissuhteissa sen pohjalta, mitä itse uskot olevan oikein, älä mieti mitä muut ajattelevat!

9. Unohda menneisyys
kuva: photospin
kuva: photospin

Yksi ihmisten onnellisuuteen vaikuttavista tekijöistä on se, että he näkevät aina menneen parempana aikana kuin nykyhetken. Avain tästä irtoamiseen on tietenkin toimia täysin päinvastoin. Kunnioita menneisyyttäsi, äläkä herätä sitä eloon joka päivä. Elämä on liian lyhyt elää jatkuvasti menneisyydessä, joten käy kohti tulevaa itseluottamuksella ja kohtaa tulevaisuus ilman pelkoa.

Muista, että olet tänään tässä, mihin ajatuksesi ja toimintasi ovat sinut johtaneet. Et voi pysäyttää tulevaisuutta, etkä kelata takaisin menneisyyttä. Oikea tapa elää on painaa Play -nappulaa ja antaa virran viedä!

10. Jatkuva onnellisuus 24/7
kuva: photospin
kuva: photospin

Kukaan ei ole jatkuvasti onnellinen. Kuitenkaan et voi olla täysillä onnellinen, jos et ole ensin ollut allapäin. Totuus ei ole kaunis, mutta on normaalia kokea merkittäviä onnellisuuden heilahteluja päivästä toiseen, jopa kuukaudesta toiseen. Olet kuitenkin itse vastuussa omasta elämästäsi, joten valitse aina positiivisuuden tie. Kohtaa jokainen päivä hymy huulilla, äläkä luovuta olemasta onnellinen, se on sinun oma vaihtoehtosi!

 

Lähde: marcandangel.com