Lastenko suusta kuulee totuuden? Näin se taitaa usein mennä, ja monesti lapset iskevät meille aikuisille jauhot suuhun tokauksillaan ja rehellisillä mielipiteillään, joita he eivät pidättele kenenkään seurassa. Olit sitten kuuluisa näyttelijä, urheilija tai vaikka presidentti.

Lapset tarkkailevat kaikkea toimintaamme ja pistävät merkille sellaisiakin asioita, mitä me luulemme että he eivät edes huomaa. Myös sellaisia asioita, joita me emme haluaisi heidän näkevän tai tajuavan. Monesti saatamme myös puhua aroistakin asioista tai ihmissuhteista lasten kuullen avoimesti, sillä ajattelemme, etteivät he kuitenkaan kuuntele tai noteeraa näitä asioita. Tai kerro kellekään.

Olimmepa me väärässä. Sillä vaikka lapset eivät ehkä heti soitakaan anopillesi tai ystävällesi ja juoruile eteenpäin asioita mitä juuri sanoit tai teit, he voivat tuoda nämä asiat julki paljon näyttävämmin. Nimittäin piirtämällä. Totuus tulee nimittäin lasten kynästä, ja ”äiti/isi, katso mitä mä piirsin!” -lause tulee juuri silloin, kun istutte seurueenne kanssa kahvipöydässä ja saman tien taideteos äidin jokailtaisesta viinilasillisesta (tai pullollisesta) pamahtaa keittiön pöydälle. Hieno, eikö?

Kokosimme alle totuuksia lasten kertomina. Nämä 10 lasten piirustusta saavat olosi vaivaantuneeksi ja poskesi punoittamaan!

Nämä 10 lasten piirustusta saavat olosi vaivaantuneiksi ja poskesi punoittamaan!

Pitäisikö äidin tai isin opettaa oikeinkirjoitusta?

Nämä 10 lasten piirustusta saavat olosi vaivaantuneiksi ja poskesi punoittamaan!

Eivätkö lapsetkaan usko enää rakkauteen?

Nämä 10 lasten piirustusta saavat olosi vaivaantuneiksi ja poskesi punoittamaan!

Ja äidin lemppari on erityisesti punaviini.

Lapsen ensimmäinen piirustus äidistä. Joka ilmeisesti päästää paljon kaasuja.

Edelleen se oikeinkirjoitus. Vai onko äiti sittenkin hieman puhunut isästä värikkäin sanoin?

Lapsen piirustus lastentarhanopettajasta, jolla on ilmeisesti hyvät avut.

Lapsen piirustus pillin vihellyksestä näyttää vähän erikoiselta.

Lapsi sentään ihailee äitinsä ammattia!

Kukakohan on istuttanut lapsen suuhun tämän sanan isän kumppanista?

Hyvä neuvo tosiaan, ja kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kaikki jäivät tosin muutenkin sanattomiksi.

Onko sinun lapsesi piirtänyt koskaan mielenkiintoisia totuuksia? Hauskaa päivää!

 

 

Lähde.