Olisihan se mahtava, jos kodeissa voisi tulostella ruokia. Kun tekisi mieli hampurilaisateriaa, pitäisi vain pistää tulostin tulille.

Vaikka tuo kuulostaa vain vitsiltä, ei se ole täysin sitä. Nimittäin Japanissa on kyetty 3D-tulostamaan pihvi, joka ei ole edes mikä tahansa pihvi, vaan wagyu-lihaa, joka on yksi maailman herkullisimmista lihoista.

Tulostimesta tulostettu liha on todellakin naudanlihan kaltaista lihaa. Tämä synteettinen liha tulostettiin menetelmällä, jossa on lihaskuituja, rasvaa ja verisuonia muistuttavia osia. Yksittäiset kuidut, mukaan lukien lihas, rasva tai verisuonet, valmistettiin soluista biopainatuksella. Kuidut järjestettiin sitten 3D-muotoon oikean rakenteen mukaisesti, jotta saatiin aikaan todellisen wagyu-lihan rakenne.

Kaikki ainakin kuulostaa siltä, että tulostuksessa on onnistuttu hyvin. Jotain pieniä säätöjä pitää vielä tehdä, mutta on yllättävää, että tässä ollaan näinkin pitkällä. Ehkä joku päivä ei tarvitse enää lähteä kauppaan, koska tulostin tulostaa kaiken tarvittavan päivän maittavia aterioita varten. Tulevaisuus näyttää, oliko edellinen lause pelkkä vitsi.

Lähde: Eurekalert