Aina silloin tällöin joku kertoo tulleensa meidän keskuuteemme tulevaisuudesta. Joku on voinut kertoa käyneensä menneisyydessä, mutta valehtelevatko he? Wired-sivustolla on vastattu tähän.

On eräs asia, joka voi paljastaa sen, että aikamatkustajia ei ole olemassa. Se ei liity siihen, että mitä he ovat eri ajassa tehneet. Toki jos joku kertoo käyneensä menneisyydessä Jeesuksen luona, on todennäköisesti valehdellut, koska kaikki hänestä saamamme tiedot ovat peräisin erittäin epäluotettavista lähteistä. Tietyn henkilön löytäminen muinaisesta Jerusalemista, yli 70 000 asukkaan kaupungista, veisi paljon aikaa ja vaivaa. Piipahdus ei siihen riittäisi.

Mutta on eräs asia, joka jokaisen aikamatkustajan tulisi huomioida. Ne liittyvät viruksiin. Kun käy eri ajassa, jossa itse on elänyt, joutuu altistumaan viruksille, joille ei ole minkäänlaista suojaa. Ja jos menisi ajassa taaksepäin, tuhoaisi todennäköisesti koko väestön viemällä sinne heille uusia viruksia, joihin heillä ei ole immuniteettia.

Miksi aikamatkustamisessa ei puhuta koskaan tästä virusongelmasta? Ehkä siksi, koska kukaan ei ole vielä koskaan matkustanut ajassa eteen- tai taaksepäin. Vai toiko joku sittenkin Covid -19 viruksen tulevaisuudesta?

Lähde: Wired