Maailman kirjastot ja kirjakaupat ovat täynnä klassikkoteoksia, jotka kaikkien pitäisi lukea. Niin hmmm, pitäisi. Peruskoulun äidinkielentunneilla meidät pakotettiin lukemaan paljon teoksia, mutta joko joitain kirjoja jäi silti väliin, tai huijasimme lukeneemme kirjan vaikka todellisuudessa vilkaisimme kirjan ensimmäisen, keskimmäisen ja viimeisen sivun ja loput kysyimme kavereiltamme.

Kirjojen ja lukemisen saralla, varsinkin klassikkokirjojen, ihmiset voidaan luokitella karrikoidusti kolmeen seuraavaan kategoriaan:

1. He, jotka oikeasti lukevat
2. He, jotka väittävät lukevansa/lukeneensa
3. He, jotka vannovat aikovansa lukea, mutta eivät ikinä toteuta tätä käytännössä

Hatunnosto ensimmäiselle ryhmälle, me muut todella arvostamme harrastustanne! Mutta meitä 2. ja 3. ryhmien edustajia ei voida kauheasti syyttää tai moittia siitä, ettemme ole (vielä) tarttuneet näihin opuksiin, joita kaikenmaailman kansankynttilät ovat yrittäneet meille tyrkyttää. Ensinnäkin, jotkut näistä klassikkokirjoista ovat toooooodella pitkiä, esimerkiksi Sota ja rauha on yli 1400 sivua pitkä! Huh, koitapa pitää yllä sosiaalista elämää, työpaikkaa ja kroppasi kuntoa kahlaten samalla tätä läpi. Toiseksi, jotkut kirjoista ovat niin vaikealukuisia ja kirjoitettu niin vanhanaikaisella kielellä, että niitä selailemalla melkein jokainen tuntee itsensä lukihäiriöiseksi.

Joten, onneksi apuun on tullut John Atkinson, pilapiirtäjä, joka on tiivistänyt näiden klassikko-opusten juonet ja tarinat muutamiin lauseisiin, jotta sinustakin voi helposti tulla kirjaviisas! Näiden avulla voit myös kerätä lisäpisteitä vaikka Trivial Pursuit -pelissä tai pubivisailuissa ja vaikuttaa näin fiksummalta ja lukeneemmalta kuin olet. Kätevää, eikö? Haluatko vaikuttaa lukutoukalta? Lue tästä klassikkokirjat supernopeasti!

Lue tästä klassikkokirjat supernopeasti

Ylärivin opukset suomennettuina ovat vasemmalta oikealle: Sota ja rauha, vihan hedelmät, Don Quijote ja alarivillä vasemmalta oikealle: Ja aurinko nousee, Moby Dick ja Odysseus.

Lue tästä klassikkokirjat supernopeasti

Entäs nämä klassikot sitten? Yläriviltä vasemmalta oikealle: sama kuin aiemmin eli Odysseus (apua, pitääkö tämä lukea kahdesti??), Humiseva harju ja Walden: elämää metsässä. Alarivin kirjat vasemmalta oikealle ovat: Rikos ja rangaistus, Beowulf ja Inferno.

Palanen kirjaviisautta tähän kesään, olkaa hyvä!

 

 

Lähde.