Viiniasiantuntijan mukaan tästä juomasta tulee pahin krapula

Jos juo alkoholia liikaa, kärsii aika varmasti krapulasta.

Sellaisen aiheuttaa kaikenlaiset alkoholia sisältävät juomat, mutta viiniasiantuntija Sommelierin ja Club Vinon perustaja Marco Castelanell on sitä mieltä, että niistä yksi aiheuttaa pahimmat krapulat. Tämä juoma aiheuttaa hirvittävän pääsäryn, jota on koskaan muulloin kokenut ja tietysti muita kapulaoireita siihen päälle, jos sitä juo liikaa.

Juomalla Castelanell tarkoittaa Prosecco-kuohuviiniä, jossa oleva suuri kuplien määrä on syyllinen krapulaoireisiin. Juomassa oleva hiilidioksidi muuttaa nesteen virtausta verenkierrossa, joka lisää alkoholin aiheuttamia ikäviä oireita. Hiilidioksidi kilpailee verenkierrossa hapen kanssa, jolloin voi tuntea itsensä normaalia nopeammin päihtyneeksi sekä sen jälkeen kokea aika nopeasti pääkipua.

Samoin voi käydä myös samppanjan kohdalla. Jo kaksi lasia voi aiheuttaa kamalan pääsäryn. Mutta tältä voi myös välttyä, eikä sillä tarkoiteta sitä, että jättää juomatta kokonaan näitä juomia. Jos juo lasillisen välissä vettä, se voi estää oireiden syntymisen tai ainakin vähentää niitä. Eikä näitä juomia kannata juoda tyhjään vatsaan. Kumpikin näistä neuvoista käy hyvin myös muunlaisten alkoholijuomien aiheuttamien krapulaoireiden estämiseksi.

Eli jos sinulla tekee mieli Proseccoa tai samppanjaa, varaa niiden seuraksi vettä ja naposteltavaa!

Jos ne unohtuvat, kannattaa juoda kuitenkin se vesilasi ennen nukkumaanmenoa…

Lähde: Heart


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.