Kylmä huurteinen olut aurinkoisella ja lämpimällä terassilla on aika monen unelma. Se käy hyvin myös sauna- ja ruokajuomaksi. Janokin sillä saattaa lähteä.

Jos olut ei maistu sinusta aina hyvälle tai koskaan, ehkä juot sitä täysin väärällä tavalla. Tässä alla esitellään kaikki virheet, joita moni oluenjuoja tekee. Yritä päästä eroon näistä virheistä, jolloin saat nauttia huurteisen juoman, joka on erittäin herkullista. Virheitä on kaksi, joten niiden korjaaminen ei vaadi sinulta kovin paljon, jos haluat nauttia oluesta etkä valittaa kuinka pahalle se maistuu.

Oluen juomislämpötilalla on enemmän merkitystä kuin luulet

Luulet varmaan, että olut on sitä parempaa mitä kylmempää se on? Se ei ole totta. Siksi joissakin oluttölkeissä on väriä vaihtava kohta, joka vaihtuu lämpötilan mukaan. Se näyttää milloin kyseinen olut on sen lämpöinen, että se maistuu parhaimmalta. Selvitä, että mikä lämpötila on millekin olutlajille paras. Se on kuitenkin aika varmaa, että mikään olut ei maistu lämpimänä hyvälle, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Sinun on saatava aktivoitua oluessa olevat hiilihapot

Olutta ei kannata juoda suoraan tölkistä tai pullosta, koska silloin siinä olevat hiilihapot eivät aktivoidu. Se vaikuttaa paljon oluen makuun, joten kannattaa kaataa olut aina lasiin. Mitä enemmän näet oluessa kuplia, sitä paremmalle se maistuu. Silloin esimerkiksi juomassa olevassa humalassa olevat maut ovat aktivoituneet.

Lähde: The List