Varastaminen on maailmassa aika yleistä, mutta ei ole, jos kohde on todella kallis.

Tässä alla on 13 asiaa, jotka on joskus varastettu. Ne ovat samalla myös niistä yksiä kalleimpia. Aika taitavia ovat olleet nämä varkaat ja myös aika typeriä, koska kuka nyt tuommoisilla mitään oikeasti tekee.

 1. Puhallettava jättigorilla arvoltaan 6000 dollaria – Varkaus tapahtui Simi Valleyn kaupungissa Kalifornian osavaltiossa vuonna 2010.
 2. Nutellaa 11 000 kiloa – Varkaus tehtiin Niederaulassa, Saksassa vuonna 2013. Joku siirsi omaan autoonsa 20000 dollarin arvosta Nutellaa, jotka olivat pysäköidyssä kuorma-autossa.
 3. 20000 kiloa juustoa arvoltaan 46000 dollaria – Juustorosvot varastivat juuston autosta Oak Creekissä, Wisconsinissa. Ilmeisesti juuston varastaminen alueella on melko yleistä.
 4. Mona Lisakin on joskus varastettu – Sen arvo on noin 2 miljardia dollaria. Varkaus tapahtui Louvressa vuonna 1911, jonka teki siellä työskentelevä nimeltään Vincenzo Perugia. Hän piiloutui paikkaan ja odotti sen sulkemisaikaa, jotta sai Mona Lisan mukaansa. Hän käveli ulos pitämällä sitä takin alla. Se löydettiin, kun hän yritti myydä sitä taidekauppiaalle Italiassa. Hänet pidätettiin myöhemmin.
 5. Hiuslisäkkeitä 30 000 dollarin edestä – Mies murtautui Marylandin Largossa sijaitsevaan kampaamoon ja varasti sieltä kaksi isoa roskakoria, jotka olivat täynnä hiuslisäkkeitä. Onneksi valvontakamerat kuvasivat varkaan teon.
 6. Meripihkahuone eli lahja, jonka Preussin kuningas Fredrik Vilhelm I:n antoi vuonna 1716 Venäjän tsaarille Pietari Suurelle. Tämä huone on koristeltu seiniä ja kalusteitä myöten meripihkalla ja kullalla. Sen arvo on 142 miljoonaa dollaria. Sitä on siirrelty moneen paikkaan, mutta toisen maailmansodan aikana natsit veivät sen Saksan Königsbergiin, mutta sodan lopussa se katosi. Siitä on löydetty sen jälkeen osia.
 7. Empire State Building on todellakin ollut joskus myös varkauden tai ainakin sen yrityksen kohteena. No tätä 2 miljardin dollarin arvoista rakennusta ei tietystikään ollut tarkoitus siirtää minnekään, vaan sen omistajuudesta tehtiin väärennetyt paperit. Se ehti olla varkaan omistuksessa vain 90 minuutin ajan.
 8. Paleontologi Eric Prokopi varasti Mongoliasta yli miljoonan dollarin arvosta dinosauruksen luita. Hänet pidätettiin, kun hän yritti salakuljettaa ne Yhdysvaltoihin.
 9. Judy Garlandin rubiinitossut vuoden 1939 elokuvasta Ihmemaa Oz varastettiin Grand Rapidsissa vuonna 2005. Noin 2–3 miljoonan dollarin arvoiset karmiininpunaiset kengät napattiin mukaan Judy Garland -museosta. Mutta vuonna 2018 FBI sai ne takaisin. He jopa onnistuivat tunnistamaan varkaat, kun he yrittivät kiristää rahaa vastineeksi kengistä.
 10. Vuonna 2012 eräs mies yritti myydä Saturn RL-10 -rakettimoottoria, mutta hän jäi siitä kiinni. NASA pystyi takavarikoimaan häneltä tämän 200 000 dollarin varastetun moottorin, jonka miehen mukaan joku NASA: n työntekijä oli myynyt hänelle. Huhujen mukaan joku muu yritti myydä samanlaisen moottorimallin vuonna 2010 eBayssa. Se on voinut olla tämä sama moottori.
 11. Pullo vaahterasiirappia arvoltaan oli 20 miljoonaa dollaria. Vuonna 2012 Kanadassa Quebecissä katosi 720 000 gallonaa vaahterasiirappia. Varkaat olivat jotenkin tyhjentäneet 16 000 kappaletta 45 gallonan tynnyrillistä siirappia, mutta se löydettiin lopulta toisesta paikasta. Varkaat väittivät, että siirappia ei varastettu, vaan se ostettiin laillisesti.
 12. Saliera, kultainen pöytäveistos, jonka arvo on 57 miljoonaa dollaria, varastettiin Wienin taidemuseosta. Vuonna 2003 varkaat kiipesivät museoon telineiden avulla, murtautuivat ikkunan läpi ja veivät veistokset, vaikka museossa oli liiketunnistimia. Varkaat jäivät kiinni yrittäessään kiristää   käteistä museon vakuutusyhtiöltä.
 1. Moni tuskin tuhlaisi aikaa viulun varastamiseen, mutta tämä viulu olikin Davidoff-Morini Stradivarius. Sen arvo on 3,5 miljoonaa dollaria ja se kuului kuuluisalle viulistille Erica Morinille ennen kuin se varastettiin vuonna 1980. Hän kuoli pian varkauden jälkeen, ja FBI: llä kesti 35 vuotta, jotta he saivat tämän harvinaisen soittimen takaisin.

Lähteet: Wikipedia ja Lifebuzz