Urbaanilegendat ovat olennainen osa lapsuutta ja teini-ikää. Tiedäthän, olet kaverisi luona yötä tai pyjamabileissä ja kun teidät on passitettu nukkumaan (aivan liian aikaisin), alkaa supina ja tarinankerronta peittojen alla.

Kun kasvat isommaksi, tajuat, etteivät nämä urbaanilegendat rajoitu vain sinun kotikaupunkiisi, vaan ne kiertävät kaikkialla maailmassa. Oletko siis missään turvassa?

Olet saattanut jo unohtaa suurimman osan näistä tarinoista, jotka on kuitenkin nyt aika herättää henkiin. Jotkut niistä ovat ”vain” todella karmivia, mutta muutamia ei kannata edes yrittää kokeilla.

Pelottavimmat urbaanilegendat ulkomailta

Nopperabo: Japani

Nopperabo näyttää aivan tavalliselta ihmiseltä, kunnes kohtaat sen kasvotusten, yleensä hiljaisilla kaduilla ja kujilla yöaikaan. Nopperabolla ei ole kasvoja, vaan pelkkää ihoa kasvojen tilalla. Joskus useat Nopperabot työskentelevät yhdessä pelästyttääkseen ihmisen. Ensimmäinen pelästyttää ja toinen tekeytyy pelästetyn ihmisen ystäväksi. Kun hän juoksee ystävänsä luokse ja kertoo mitä tapahtui, ystäväksi naamioitunut Nopperabo sanoo: ”Ai näinkö?” ja paljastaa itsensä.

Pelottavimmat urbaanilegendat ulkomailta

Bunnyman: Yhdysvallat

Bunnyman on mies jänisasussa, joka piileskelee Virginian osavaltiossa ja tappaa ihmisiä kirveellä. Tarina on peräisin ilmeisesti kahdesta tositapahtumasta, joissa molemmissa jänisasuun sonnustaunut mies on uhkaillut ohikulkijoita. Tämä ei todellakaan ole mikään kiltti pääsiäispupu!

Oletko kuullut näistä pelottavista urbaanilegendoista?
Kuchisake-onna: Japani

Japanissa todellakin piilevät ne kaikista kauheimmat urbaanilegendat. Yksi niistä on tarina Kuchisake-onnasta, suustaan viilletystä naisesta, jonka suun viilsi auki hänen oma aviomiehensä, ja nainen palasi kuolleista henkenä. Nainen ilmestyy aina lapsille jotka ovat yksin, hänen suunsa edessä on kirurgin suojanaamio ja hän kysyy: ”Olenko kaunis?”. Jos lapsi vastaa ei, nainen tappaa hänet. Jos kyllä, nainen paljastaa viilletyn suunsa ja kysyy kysymyksen uudelleen. Jos lapsi vastaa kieltävästi, hän silpoo lapsen kahtia vyötärön kohdalta. Jos lapsi vastaa myöntävästi, nainen viiltää lapsen suun auki, jotta se muistuttaa hänen omaansa. Et voi paeta, sillä nainen vain ilmestyy uudelleen eteesi. Tarina on erityisen karmiva siksi, että nainen on nähty Japanissa vuonna 1979 ja Etelä-Koreassa vuonna 2004. Japanissa joissain kouluissa lapsia jopa saatettiin koulusta kotiin tämän tarinan vuoksi.

Mustasilmäiset lapset: Yhdysvallat

Mustasilmäiset lapset ovat paranormaaleja olentoja, joilla on pikimustat silmät. Nämä lapset, heitä on yleensä vähintään kaksi, ilmestyvät öisin ovelle pyytämään apuasi. He pyytävät, saisivatko käyttää puhelintasi ja keksivät lisää syitä, jos kieltäydyt. Näyttäisi siltä, etteivät he voi tehdä mitään pahaa, ellet satu päästämään heitä sisään. Varo siis lapsia. He eivät ole välttämättä aina niin viattomia.

Hitobashira: Japani

Haluaisimme sanoa, että tämä on vain urbaanilegenda, mutta se ei ole. Hitobashira on rituaali, jossa uhrataan ihmisuhreja jumalille, jotta haluttujen rakennusten perustukset eivät romahtaisi esimerkiksi luonnonkatastrofien seurauksena. Ihmisiä haudattiin elävältä rakennusten perustuksiin tämän takia, useimmiten pilareiden sisään.

Mikki ”itsemurha” Hiiri: Yhdysvallat

Älä kokeile tätä, ihan vain siksi, että se on niin pelottava ja karmiva. Kokeilu on omalla vastuullasi. Mikki ”itsemurha” Hiiri on lähtöisin Mikki Hiiren vanhasta sarjakuvasta, ja tämä on siis video, jossa näytetään kuinka Mikki Hiiri kävelee useiden rakennusten ohi, kunnes häviää näkyvistä. Sitten tulee usean minuutin tauko ja hiljaisuus, jonka jälkeen video käynnistyy uudelleen mutta takaperin. Sanotaan, että hän, joka katsoo tämän videon alusta loppuun, tekee itsemurhan pian sen jälkeen. Halutessasi löydät videon kyllä netistä, tähän emme sitä linkitä.

Elefanttien hautausmaa: Bolivia

Sanotaan, että La Paz -nimisessä kaupungissa on eristettyjä hotellihuoneita, jonne alkoholistit voivat mennä. Heille annetaan alkoholia jatkuvasti pienen oven raosta, kunnes he kuolevat. Se on ilmeisesti saanut nimensä elefanttien hautausmaasta, jonne vanhat elefantit menevät yksin kuolemaan. Hrrr.

Rose Hallin valkoinen noita: Jamaika

Annie Mae Patterson muutti Haitille ollessaan 10-vuotias ja oppi voodoota hänen paikalliselta lastenhoitajaltaan kun hänen molemmat vanhempansa kuolivat. Ollessaan 18-vuotias Annien lastenhoitaja kuoli ja Annie muutti Jamaikalle tavatakseen tulevan aviomiehensä. Tyttö nai John Palmer -nimisen miehen, joka omisti Rose Hall -kartanon. Pian Annie kyllästyi aviomieheensä ja otti orjia rakastajikseen. Kun John sai hänet kiinni pettämisestä, hän hakkasi Annien. Kostoksi nainen myrkytti miehensä ja otti kartanon omiin nimiinsä. Anniella oli näiden tapahtumien jälkeen kaksi uutta aviomiestä ja useita orjarakastajia ja he kaikki kuolivat mystisesti. Annie teki viimeisen virheensä kun hän langetti kirouksen yhden tytön päälle, josta yksi hänen miehistään piti. Tytön isoisä raivostui ja yhdessä orjien kanssa hän tappoi ja hautasi Annien ja poltti koko hänen omaisuutensa. He suorittivat rituaalin, jonka piti estää Annien henkeä palaamasta kuolleista, mutta silti kaikki Rose Hallin tulevat omistajat kuolivat mystisesti, jättäen kartanon tyhjäksi 130 vuodeksi. Sanotaan, että voit silti nähdä varjoisan hahmon ratsastavan mustalla hevosella Rose Hallin kartanon tilusten halki, ja hahmo on todennäköisesti Annien haamu.

 

 

Lähde.