Kun halutaan tietää jotain peniksestä, pituus on yleensä se, joka tulee ensimmäisenä mieleen. No sen mittaaminen on sinällään jo hauska ajatus, mutta osaatko mitata sitä oikein? Sen me kerromme tässä ensimmäisenä, jotta pääsemme eteenpäin tämän mielenkiintoisen vehkeen nippelitietojen esittelyssä.

Näin mittaat oman (tai jonkun toisen) peniksen

Aseta viivoitin tai mittanauha peniksen yläosaan ja paina niiden päätä tiukasti häpyluuta kohti ja aseta ne suoraan ihan peniksen päähän asti. Tämähän kuulostaa helpolta, mutta haluatko vielä tietää, miten sen ympärysmitta mitataan?

Laita mittanauha sen leveimmän kohdan ympärille. Vaihtoehtoisesti voit kiertää sen ympäri nauhan esimerkiksi kengännauhan ja merkitä niiden päiden kohdat ja mitata niiden välien pituuden viivoittimen avulla.

Jos sinulla sattuu olemaan dollarin seteli, voit käyttää sitäkin apuna mittaamisessa. Keskikokoinen penis on pienempi kuin dollarin setelin leveys.

Peniksen keskimääräinen koko on pienimpi kuin mitä luullaan

Keskimääräisen peniksen koko ei ole se, mitä sen luullaan olevan. Se on sitä pienempi. On nimittäin tehty tutkimus sekä löysälle ja pystyssä olevalle peniksen pituudelle ja ympärysmitalle. Tutkimuksessa oli mukana 15 521 penistä.

Laskelmat paljastivat, että löysän peniksen keskimääräinen pituus on 9,16 cm, löysän venytetyn peniksen keskimääräinen pituus on 13,24 cm ja kun penis seisoo, on sen keskimääräinen pituus 13,12 cm. Ympärysmitat olivat 9,31 cm löysälle penikselle ja 11,66 cm pystyssä olevalle penikselle.

Saman peniksen mitat eivät ole aina samat

Penis voi olla seisoessaan pitempi, jos se seisoo toisen ihmisen avun kautta kuin oman käden kautta. Tupakointi taas voi lyhentää penistä jopa yhdellä sentillä.

Peniksen kokoa voi myös itse suurentaa. Se onnistuu parhaiten siten, että hävittää vatsan ympäriltä rasvaa eli laihduttamalla ja kuntoilemalla. Vatsamakkarathan hautaavat osan peniksestä, joten tämä kikka toimii aivan varmasti. Pituus ei ehkä kasva, mutta se näyttää tällä tavalla pitemmältä.

Jotkut kokeilevat myös venytysharjoituksilla ja laitteilla venyttää penistä, jotta siitä tulisi pidempi. No tutkimusten mukaan tämä ei saa penistä venymään kovin merkittävästi.

Miehen peniksen koon voi nähdä myös katsomalla muita kehonosia

Voit tietää miehen peniksen koon, vaikka et itsessään näkisi koko penistä. Tämä ei tarkoita sitä, että pitää katsoa jalkoväliin ja tehdä arvio sen perusteella. Sen sijaan pitää katsoa ylemmäs kohti miehen käsiä. Koreassa olevan Gachonin yliopiston tutkijat havaitsivat, että miehen nimettömän- ja etusormen välinen pituusero osoittaa miehen peniksen pituuden. Mitä enemmän pituuseroa on, sitä pidempi miehen penis todennäköisesti on.

Sitäkin on tutkittu, että kengänkoolla ja peniksen pituudella jotain yhteyttä. Tähän mennessä sellaista yhteyttä ei ole löydetty. Samoin on todettu pakaroiden, nenän, korvanipukoiden, peukalon ja jalan pituuden kohdalla.

Naiset eivät pidä peniksestä sitä enemmän mitä pidempi se on. Tutkimuksen mukaan naiset pitävät eniten vain vähän keskivertoa pidemmästä.

Lähde: Yourtango