Kaikkihan sen tietävät, mikä on se paras asia, jonka voi vaginaan pistää, mutta on monta asiaa, joita sinne alapäähän ei kannata missään nimessä mennä laittamaan sisään. Katso tämä lista, jotta et mene pilaamaan vaginaasi tai vaikka kumppanisi vaginaan.

 1. Hedelmät ja vihannekset

Tämä saattaa olla vain legenda, mutta eräällä päivystysosastolla työskennellyt vannoo tämän olevan totta: erään naisen vaginassa oli kurpitsa, joka oli siellä niin tiukasti kiinni, että se vaati leikkauksen. Ei kannata pistää sinne mitään muitakaan hedelmiä ja vihanneksia, koska niissä voi olla hyönteisiä, maaperää tai bakteereja.

 1. Höyry

Vaikka Gwyneth Paltrow on kertonut, että emättimen höyrytys olisi hyvä idea, ei se sitä ole. On olemassa hienoja kylpylöitä, joissa istutaan ilman alushousuja erikoisella tuolilla, jossa saadaan samalla yrttejä sisältävää höyryä alapäähän. Sen kerrotaan esimerkiksi tasapainottavan hormoneja. Lääkärit kuitenkin neuvovat, että tämä kannattaa jättää tekemättä, koska se voi polttaa alapään ja varsinkin sen sisäosia. Yrtit voivat lääkärien mukaan aiheuttaa vaginaan ärsytystä.

 1. Suihkuvesi

Monet naiset ajattelevat tarvitsevansa suihkuvettä alapäähän, jotta he pääsisivät eroon luonnollisesta emättimen hajusta. Siitä on kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä. Se vähentää siellä olevia luonnollisia bakteereja ja ärsyttää siellä olevaa limakalvoa. Tämä voi johtaa tulehduksiin, heikentyneeseen hedelmällisyyteen sekä moniin muihin ongelmiin.

 1. Teepuuöljy

Sitä on mahdotonta sanoa, että miksi kukaan haluaisi teepuuöljyä emättimen sisälle, koska se aika varmasti pistelee siellä. Mutta sellaisia huhuja on kuultu, että jotkut naiset ovat tehneet niin. Se voi syövyttää paikkoja ja aiheuttaa palovammoja. Tämä ei ole siten toimiva voiteluaine.

 1. Jäätelökastike

Vaginaan ei kannata laittaa kermavaahtoa, siirappia eikä mitään muitakaan jäätelön päälle sopivia kastikkeita. Sokeriset asiat sekoittava alapään pH-tasoja, jolloin sinne syntyy helpommin tulehduksia.

 1. Kaikki, mikä on ollut takapuolessasi tai jonkun muun takapuolessa

Jos jokin asia on ollut sinun tai jonkun muun peräaukossa, sitä ei kannata pistää sen jälkeen vaginaan. Ehkä jo arvaat miksi. No siinä on taas yksi asia, jolla saa alapään ainakin tulehtumaan.

 1. Vodkatamponit

Tamponeita ei kannata kastaa alkoholiin. Eikä varsinkaan tehdä sitä ja laittaa niitä sen jälkeen vaginan sisään. Kuulosta oudolta, mutta joku typerys on tätäkin kokeillut sen takia, että saisi päänsä sekaisin. Tämä voi aiheuttaa emättimeen tuskallista kipua. Se voi vahingoittaa siellä olevia seinämiä, joten älä tee tätä ikinä.

 1. Jogurttitamponit

Jotkut ovat kastaneet tamponeita jogurttiin ennen kuin ovat laittanee tamponin alapäähän. He ovat tehneet näin ehkä sen takia, että heillä on ollut alapäässä jokin tulehdus. Tämä vain lisää siellä olevien bakteerien määrää, joten ongelma on ehkä vain pahentunut.

 1. Terävät esineet

Tätä tuskin tarvitsee edes selittää, että miksi sinne ei passaa mennä laittamaan teräviä esineitä. No jos nyt joku ei tätä hoksaa, niin terävät esineet voivat aiheuttaa sinne esimerkiksi haavoja.

 1. Matkapuhelin

Miksi joku pistäisi vaginaan matkapuhelimen? No näin on joku tehnyt, koska tämäkin on tällä listalla. Joku on ehkä kokeillut, että jos matkapuhelin värähtelee siellä, niin toimisiko se vibraattorina. Tässä on taas sellainen asia, joka ei ole sinne alapäähän tarpeeksi puhdas.

 1. Yrttipitoinen detox-helmi

Tämä on jonkinlainen pallo, joka on kääritty sideharsoon ja se on tarkoitus sijoittaa emättimeen. Sen kerrotaan parantavan esimerkiksi tulehduksia. Ei ole kuitenkaan mitään tieteellistä näyttöä, että tämä toimisi. Ehkä rahat menevät vain hukkaan, jos tällaisen hankkii. Ehkä myös lisääntymiskyky menee samalla…

 1. Strassit

Vaikka strassit esimerkiksi oikein kiiltävät ja kimaltelevat voisivat näyttää vaginassa oikein hienoilta, ei niitä sinne kannata laittaa. Vaginan sisällä oleva kudos on herkkä, joten nekin voivat aiheuttaa siellä ongelmia.

 1. Sähköhammasharja

Tämäkin värisee, kuten vibraattori, mutta tämäkään ei ole tarpeeksi puhdas alapäähän laitettavaksi. Hanki oikea vibraattori!

 1. Pienet eläimet

Miksi joku pistäisi emättimeen pienen eläimen? Se on jokin kansanperinne jossakin päin maailmaa. Jokainen tietää, että tätä ei kannata tehdä. Niillä on pienet terävät kynnet ja ne ovat täynnä bakteereja. Mutta ei kai tätä tarvitse kenellekään edes sanoa, että tämä ei ole hyvä idea.

Lähde: Stay at Home Mum