Pian on aprillipäivä! Kaikkien pilailijoiden, jekuttajien ja hyvän pokan pitäjien suosikkipäivä, jolloin oman sisäisen pilailijansa (valehtelija on liian ruma ja ilkeä sana) voi päästää valloilleen! Mikä olisikaan parempi tunne, kuin se kun olet saanut työkaverisi, poika/tyttöystäväsi, sisaruksesi tai vanhempasi nielemään kaiken sen paksun pajunköyden, jonka olet juuri heille syöttänyt? Ja kuravettä päälle palan painikkeeksi!

Menneiltä vuosilta olemme kaikki oppineet sen, että aprillipäivänä ei kannata edes painettuun sanaan uskoa, kun sanomalehdet ja iltapäivälehdetkin ovat juonessa mukana. Uskaltaakohan sitä tietokonettaan edes aukaista huomenna?

Sketsi.netin toimitus syynäsi internetin monimuotoista maailmaa ja hieroi lisäksi omia aivonystyröitään, ja kokosi teille tähän parhaat aprillipilat huomiseksi! Näin sinulla on hyvin aikaa järjestää jekkusi niin, että se on mahdollisimman uskottava. Voit tänään myös harjoitella pokerinaamaasi vaikka peilin edessä, jottet paljasta itseäsi liian helposti.

Miltäs nämä pilat kuulostavat?

Jos olet esimerkiksi töissä firmassa, josta lähetetään uutiskirjeitä, tai olet esimerkiksi jonkun foorumin ylläpitäjä ja sinulla on ihmisten sähköpostiosoitteita käytössäsi, kaikenlaiset ”olet voittanut 50 000 euroa sekä Audin käyttöösi vuodeksi!” -pilat menevät helposti täydestä. Valmistaudu siten, että tiedät vastaanottajalla olevan hyvä huumorintaju! Tällaisen pilan voi tehdä myös tuttavalleen, jos olet hyvä photoshopin ja muiden kuvan- ja tekstinkäsittelyohjelmien kanssa.

Klassikko eli vauvauutiset. Postaa Facebook-seinällesi ultraäänikuva ja voit vain nojata taaksepäin ja laskea onnentoivotusten lukumäärää. Varoituksen sana tosin: sukulaiset saattavat olla liiankin pettyneitä pilan paljastuttua.

Jos olet opiskelija ja seurustelet, jekuta tyttö- tai poikaystävääsi kertomalla, että sinut on alustavasti hyväksytty opiskelemaan ulkomaille ja olisit poissa Suomesta puoli vuotta. Maaksi kannattaa valita joku uskottava, mutta samalla kaukainen, kuten Etelä-Korea, Australia tai Kanada. Samalla näet, tukeeko hän sinua vai ei. Kätevää, eikös? Höysteeksi voit tulostella muutamia uskottavan näköisiä papereita hakuprosessista ja vaihto-ohjelmakoulun opintosuunnitelman (löytyy takuulla netistä, ainakin jonkinlainen).

Yksi arkeen sopiva nopea jekku on keittää aamulla aamukahvit valmiiksi perheenjäsenelle/kumppanille/työkaverille ja lisätä pannuun keittämisen jälkeen tujaus vaikkapa tabascoa ja sekoittaa se kahvin joukkoon. Sitten vain katselet toisten yskimistä sivusta viattoman näköisenä.

Facebookin Aprillipilat-yhteisöstä bongattu pila, joka sopii tehtäväksi henkilölle, jonka kanssa asut: Irrota suihkun suutinosa, laita sisään esimerkiksi kanaliemikuutio, asenna suutin takaisin paikalleen ja odota, kunnes kohteesi menee suihkuun! Yritä olla huutonauramatta ääneen, kun kuuntelet sadattelua ja ihmettelyä oven takana.

Yksi hauska ja helppo pila on kääriä tuorekelmua tiukasti vessanpöntön päälle niin, että se jää istuinrenkaan alle. Kun henkilö menee tarpeilleen, häntä odottaa yllätys! Toivotaan, että hänellä on vain ykköshätä… Ilkeääkö? Vai vain hauskaa!

Oletko jo valmiina aprillipäivään? Muista, että joku voi jekuttaa silloin myös sinua!

Teksti: Sketsi.netin toimitus