Déjà vu eli entiselämys tuntuu oudolta, koska sen aikana tuntuu vahvasti siltä, että on kokenut juuri koetun asian ennenkin, mutta samalla ei muista, että olisi siltikään sitä kokenut.

Mirror-sivustolla kerrotaan lääkäristä, joka on osannut kertoa mikä déjà vu on. Hän kertoi sen TikTok-tilinsä kautta, jota on katsottu jo julkaisun jälkeen yli 800 000 kertaa. Hänen teoriansa on todella hämmentävä, koska sen kuulleessaan tulee heti mieleen, että siitähän tämä kummallinen muisto johtuu.

Lääkärin nimi on Karan Raj ja hänen mukaansa déjà vu tapahtuu sen takia, koska aivot ovat toimineet huolimattomasti. Silloin kun aivoille käy niin, on lyhytaikainen muisti tallennettu vahingossa pitkäaikaismuistiin. Tämän takia tuntuu siltä, että on kokenut tilanteen ennenkin, koska aivot kertovat, että kyseessä on vanha muisto, vaikka se onkin uusi muisto.

Tämähän selittäisi hyvin syyn déjà vu-tunteelle. Tämä on paras teoria, joka on tähän mennessä kuultu. Mutta se on samalla pettymys, koska meillä ei olekaan taitoa nähdä tulevaa tai matkustaa ajassa.

Voit käydä katsomassa lääkärin täydentävän ja hämmentävän selityksen täältä.

Lähde: Mirror