Japani on kuuluisa siitä, kuinka siellä on kummallisia tapoja, joista osa on samalla aika hauskojakin. Tässä alla on vielä 15 sellaista faktaa tästä paikasta, josta ei tainnut vielä tietää tätä ennen.

1. Sumokilpailu, jossa on tarkoitus saada vauvat itkemään
Tämä ei tietysti ole kovin hauskaa, jos vauva pitää saada itkemään. Mutta Japanin Tokiossa sijaitsevassa temppelissä järjestetään vuosittain festivaali, jossa on kisa sumopainijoita varten. Se sumopainija, joka saa vauvan ensimmäisenä itkemään, on kisan voittaja. Tälle löytyy syykin. Japanilaiset nimittäin uskovat, että kyyneleet takaavat lapsille hyvän terveyden.

2. Godzilla on Japanin virallinen kansalainen
Godzilla on Japanin virallinen kansalainen. Tämä jättiläismäinen hirviö voidaan nähdä terrorisoimassa Japania useissa Godzilla- elokuvissa, mutta japanilaiset tunnustavat hirviön yhteiskunnan viralliseksi jäseneksi. Hirviö on syntynyt 9. huhtikuuta 1954, ja hänen erityistehtävänsä on edistää Kabuki-Cho-kaupungin viihdearvoa ja valvoa paikkaa sekä houkutella sinne kävijöitä ympäri maailmaa.

3. Ylityön aiheuttamat kuolemat ovat yleistä
Tämä ei ole hauskaa, mutta erikoista, koska monet japanilaiset kuolevat ylitöiden takia.
Monet ihmiset Aasiassa ovat ylityöllistettyjä, joka lisää terveysongelmia, kuten sydänkohtauksia ja nälkään ja stressiin liittyviä aivohalvauksia. Eräs nainen teki 159 tuntia ylitöitä ja kuoli sitten sydänkohtaukseen.

4. Siellä on rakennus, jonka läpi kulkee valtatie
Gate Tower -rakennuksessa Osakassa Japanissa on moottoritie, joka kulkee kerrostalon läpi. Rakennuksessa on 16 kerrosta, ja autot voivat ajaa sen läpi.

5. Kahviloita, joissa ei tarvitse olla yksin
Joskus ihmiset haluavat istua kahvilassa yksin, ja toisinaan ihmiset taas toivovat, että heillä olisi joku tai jotain, joka pitäisi heille seuraa. Tokiossa sijaitseva Moomin House Cafe -niminen kahvila antaa tilauksen yhteydessä mukaan pörröisen pehmolelun, jos on tullut kahvilaan yksin.

6. Hotelli, jossa palvelevat robotit
Japanissa Nagasakissa sijaitseva Henn-na-hotelli on maailman ensimmäinen hotelli, jossa työskentelee robotteja. Sinne voi kirjautua sisään useanlaisten robottien avulla esimerkiksi dinosaurusrobotin. Tämä on kuuluisa turistinähtävyys, jota ihmiset tulevat katsomaan ympäri maailmaa. Japanissa käytetään paljon robotteja, ja vuosien varrella siellä on sijoitettu robotteja moniin laitoksiin.

7. Myyntiautomaateissa on kaikkea mahdollista
Myyntiautomaatteja on Japanissa paljon. Ne ovat myös maailman suurimpia. Näistä koneista saat melkein kaiken mitä tarvitset. Niistä löytyy mitä tahansa riisistä ja sakesta paristoihin ja t-paitoihin.

8. Neliömäisiä vesimeloneita
Ihmiset kasvattavat Japanissa kuutionmuotoisia vesimeloneja. Niitä annetaan yleensä lahjaksi tai vaikka koristeeksi. Neliömäiset vesimelonit ovat erittäin kalliita ja voivat maksaa jopa 100 dollaria. Niitä alkoi ilmestyä 1980-luvulla, kun maanviljelijät ja taiteilijat alkoivat käyttää niiden kasvatuksessa apuna muovimuotteja, jotka olivat neliömäisiä. Yksi syy siihen on se, että niitä on neliömäisessä muodossa helpompi kasata.

9. Kunnon pureskelu on kohteliasta
Monissa maissa äänekästä pureskelua tai suun avaamista syödessä pidetään töykeänä, mutta Japanissa on töykeä, jos ei pureskellessa pidä kovaa ääntä.

10. Siellä on pieni saari, jossa asuu vain pupuja
Okunoshima on saari Japanin ulkopuolella, jossa asuu vain kaneja. On edelleen mysteeri, kuinka nämä kanit valtasivat tämän saaren. Ne vaeltavat siellä vapaasti, ovat hyvin ruokittuja ja vapaita saalistajilta.

11. Sininen liikennevalo
Useimmissa maissa liikennevalojen värit ovat punainen, keltainen ja vihreä, mutta Japanissa värit ovat punainen, keltainen ja sininen. Tämä johtui käännösvirheestä. Japanin kielessä sana sininen on ”ao”, ja sitä käytetään myös vihreän sanana. Kun liikennevalot otettiin käyttöön 1930-luvulla, virallisissa asiakirjoissa valon väriä kutsuttiin nimellä ”ao”, joka oli hämmentävää.

12. Fantaa on 70 makua
Japanissa on mielenkiintoinen valikoima maustettuja ruokia ja juomia, mukaan lukien 70 erilaista makua Fanta-limsaa. Sellaisia makuja ovat esimerkiksi melonikerma, persikka ja suolainen vesimeloni. Et koskaan kyllästy Japanissa limsavalikoimiin.

13. Ramen-myymälöitä on 80 000
Pelkästään Tokiossa on 4000 erilaista ramen-kauppaa. Jos et tiedä mitä ramen on, se on perinteinen japanilainen ruokalaji, jossa on pitkiä vehnänuudeleita liha- tai kalapohjaisessa liemessä.

14. Lemmikkejä on enemmän kuin lapsia
Japanissa on noin 23 miljoonaa rekisteröityä koiraa ja kissaa, ja alle 15-vuotiaita lapsia on vain 16,5 miljoonaa. Huolimatta pienistä asuintiloista, ihmiset rakastavat Japanissa sitä, että heillä on paljon kissoja tai koiria.

15. Yökerhot olivat laittomia vuoteen 2015 saakka
Vuoteen 2015 asti yökerhoissa tanssiminen oli Japanissa laitonta. Ihmiset rikkovat sääntöjä usein, ja poliisi sulki silmänsä, mutta nyt ihmiset voivat tanssia vapaasti. Päätös tehtiin, koska he isännöivät vuoden 2020 olympialaisia, ja he halusivat kävijöillä olevan mahdollisimman hauskaa. No me nyt tiedämme täällä Suomessa, että kuinka ikävää on, jos ei saa tanssia. Eikä koronapandemian takia saa myöskään laulaa.

Lähde: Opossumsauce