Kodeista löytyy jo monenlaisia laitteita, jotka tekevät meidän puolestamme kotitöitä.

Osa niistä imuroi ja osa toimii ulkotiloissa esimerkiksi leikaten nurmikkoa. Mutta se mitä monissa kodeissa tarvittaisiin eniten, on vielä tähän mennessä loistanut poissaolollaan. Se on kodinhoitaja, joka tekee paljon enemmän kuin jonkin pienen tehtävän. Sellainen on nyt vihdoin keksitty!

Tässä videossa näet, kuinka kodinhoidon tarpeeseen tehty robotti toimii. Se kerää lattialta roinat esimerkiksi vaatteet, joita on jätetty lattialle lojumaan. Ennen kuin päästään imuroimaan, voi roinien keräämiseen kulua paljon aikaa. Robotti-imurihan ei valitettavasti kykene imuroimaan sisäänsä kovin suuria asioita, jotka saattavat jopa tulla sen tielle.

Tämä robotti osaa myös pitää hauskaa. Se esimerkiksi käy välillä hyppimässä hyppynarulla muiden robottiystävien kanssa. Se osaa myös avata oven ja istuttaa kukkia. Se osaa jopa piirtää, josta voi olla iloa lapsille, joten se on myös hyvä lastenhoitaja.

Boston Dynamics robot just got an arm

Videon saa auki myös tästä.