Dronet, nuo taivaalla kiitävät pienet lentokoneennäköiset härvelit, auttavat jo ihmistä monissa asioissa.

Niistä voisi olla ja on jo ollutkin apua pakettien toimittamisessa. Mutta oletko kuullut, että niiden avulla on myös toimitettu pitsoja asiakkaiden oville? Tästä kerrotaan Wsj-sivustolla. Sen mukaan tämä idea on Israelissa jo pitkällä.

Pizza Hut on testannut pitsojen lähettämistä Israelissa drone-lennokkien avulla. Mutta tässä ei olla vielä niin pitkällä, että niitä toimitettaisiin suoraan asiakkaiden kotiovelle. Toimitusta varten löytyy paikkoja, joihin pitsat toimitetaan, ja josta asiakkaat voivat pitsansa hakea.

Se on tietysti aika kaukaa haettu ajatus, että tulevaisuudessa pitsoja lentelisi pitkin taivasta ja niitä pudotettaisiin sinne tänne asiakkaiden tilaamiin osoitteisiin.

Jonkun pitää ohjata näitä lennokkeja. Ja jos niitä olisi taivaalla lentelemässä suuri määrä, pitäisi jokaiselle löytyä reitti, joka ei osu toisen dronen reitille ainakaan samaan aikaan samaan kohtaan. Tässä on paljon ongelmia. Sekin pitäisi jotenkin toteuttaa, että kukaan ei jäisi pitsan alle, jos sellainen putoaisi taivaalta.

Mutta ajatus on hauska, että pitsat lennätettäisiin suoraan oven eteen!

Lähde: Wsj