Kokeile sinäkin saada kuuman kaakaon avulla aikaiseksi tällaista taianomaista ääntä

Pidätkö taikatemppujen tekemisestä?

Tässä olisi taikatemppu, jolle löytyy ihan tieteellinen selityskin. Voit ennen kuin kerrot muille, miksi tässä kaakaotempussa käy näin, esitellä sen muille taikana.

Eli tähän tarvitaan kuumaa kaakaota ja lusikka. Pyörittele ensin videon mukaisella tavalla lusikkaa kuumassa kaakaossa. Sen jälkeen koputtele kupin reunaa lusikalla. Jokainen kopahdus tuntuu saavaan aikaiseksi edellistä koputusta erilaisen äänen. Maidon täytyy vielä pyöriä lusikan pyörittämisen jälkeen, jotta tämä tapahtuu.

Tieteellisesti tässä on kyse Allassonic -nimisestä vaikutuksesta. Frank Crawford oli ensimmäinen (vuonna 1980) tästä vaikutuksesta dokumentoinut tutkija. Tätä voidaan kutsua myös kuuman kaakaon ilmiöksi, mutta tätä voi kokeilla muillakin nesteillä. Kyseessä on aaltomekaniikan ilmiö, jossa äänen taajuus muuttuu jokaisen kopauttamisen kohdalla. Kaakaossa tai muussa tähän sopivassa nesteessä, on kuplia, joita on syntynyt sekoittamisen kautta. Kun kuplat häviävät vähitellen, myös äänen taajuus palaa normaaliksi.

Videon saa auki myös tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.