Muistatko, kun olit teini-ikäinen ja tappelit sisarustesi kanssa jatkuvasti? Varsinkin, jos olit keskimmäinen lapsi, niin olit tuon tuosta tukkanuottasilla heidän kanssaan. Sinulla ei ollut liikaa ikäeroa niin pienempien kuin vanhempienkaan sisarustesi kanssa, joten kärhämää syntyi molempien kanssa yhtä lailla. Kun huusitte toisillenne niin monopolin pelaamisen kuin telkkarin katsomisenkin aikana ja valititte äidillenne tai isällenne kuinka toivoisitte olevanne ainut lapsi, he vain jankuttivat, kuinka kiitollisia olisitte toisistanne myöhemmällä iällä.

Älä unta näe, mutsi.

Mutsi ei todellakaan nähnyt unta. Tajuat sen viimeistään parikymppisenä, kun muun muassa lähdet isosiskosi kanssa baariin tanssimaan tai vietät kauhuleffamaratonia veljesi kanssa kauhoen maailman epänaisellisimmalla tavalla juustonaksuja kourakaupalla kitaasi. Tai kun huomaat olevasi tiukassa paikassa, josta et kehtaa kertoa vanhemmillesi ja sisarukset saapuvat hätiin, eivätkä he tilanteen jälkeen kiristä sinua uhkailemalla kertoa porukoillenne. Nyt on aika ylistää sisaruksia! Ja tällä kertaa erityisesti isosiskoja. Lue alta 9 syytä, miksi isosiskosi on paras lahja, jonka vanhempasi ovat sinulle antaneet.

Hän kertoi sinulle parhaat tarinat ”aikuisuudesta”

Häneltä kuulit, mitä kaupunkinne nuorisotalolla oikeasti tapahtuu kello kahdentoista jälkeen yöllä sekä sen, mistä vanhempanne tappelivat silloin, kun sinut käskettiin huoneeseesi. Isosiskosi ei ajattele, että olet liian nuori kuulemaan näitä asioita, vaan hänen mielestään sinun on jo aika oppia, mitä tässä maailmassa oikeasti tapahtuu.

Hän vahvisti luonnettasi

Mikä muukaan vahvistaa luonnettasi paremmin kuin se, että joudut sanasotaan vanhemman siskosi kanssa ja joudut vihan puuskassasikin perustelemaan kantasi ja väittämään vastaan? Varsinkin jos vastapelurina on älykäs sisko, johon ei normaalit keinot tepsikään. Jos satutte myös olemaan erilaisia mutta kasvamaan samassa ympäristössä, opit pitämään puoliasi ja vaalimaan erilaisuuttasi hyvänä asiana, sillä molemmat ovat tasavertaisia. Ainoana lapsena sinulla ei olisi tällaista haastetta, joka kasvattaisi ja opettaisi sinua.

Voitte puhua mistä vain ja miten vain

Varsinkin aikuisiän koittaessa on maailman paras asia, että sinulla on elämässäsi isosisko, jolle näyttää kipeää syylää varpaassasi, jota olet hävennyt, ja spekuloida, olisiko aika mennä lääkäriin. Tai ihmetellä, miksi nivusesi imusolmukkeet kipeytyvät joka kuukausi. Tai istua alas ja miettiä, oliko kihlauspäätöksesi todella sitä mitä haluat tai olenko sittenkään vielä valmis äidiksi? Isosiskon kanssa voi puhua vaikka ja mistä eikä hän tuomitse sinua. Tökkiä hän kyllä osaa eteenpäin, jos tarvitset opastusta.

Hän on sinulle rehellinen

Tämä on varmaan tämän listan tärkein kohta. Monilla ihmisillä elämässäsi on erilaisia syitä olla kertomatta sinulle totuutta. Kenties he eivät halua loukata tunteitasi, kenties he haluavat sinulta jotakin joten he mielistelevät sinua tai jotkut jopa haluavat sinun mokaavan tai näyttävän tyhmältä. Mutta isosiskosi on eri maata. Hänellä on tarpeeksi rohkeutta (ja hän on sinulle tarpeeksi läheinen) jotta hän voi sanoa ettei uusi tukkatyylisi sovi sinulle tai että sinun kannattaa vielä harkita kannattaako tämän uuden tyypin deittailu. Jokainen tarvitsee tällaisen ihmisen elämäänsä.

Hänen kotisi on sinun kotisi

Ja toisin päin. Lähtiessäsi vierailulle muiden luokse, tunnet itsesi vieraaksi ja sinulla saattaa olla hieman epämukava olokin pyytää pyyhettä lainaksi tai kysyä, voiko kahvia keittää. Isosiskosi luona pannu on jo porisemassa kun hän herää (yleensä kyllä toisin päin, minkä mahdat unenlahjoillesi?) ja huikkaat, että lainasit hänen huppariaan kun lähdit lenkille.

Sait teininä häneltä muotivinkkejä

Ja saat edelleen. Teininä matkit häntä, myönnät sitä vieläkään tai et, ja katsoit sivusta, miten sinne yläasteelle kannattikaan pukeutua, jottet joutuisi aivan naurunalaiseksi. Aikuisiällä voit luottaa hänen mielipiteeseensä, kun kysyt, olivatko näiden nahkahousujen osto sittenkään hyvä idea.

Hän on elämäsi sisäpiiri

Olet onnekas, jos olet aikuisiälläkin säilyttänyt läheiset välit lapsuudenystäviisi, mutta he eivät silti ole eläneet kanssasi samassa talossa, kiistelleet samoista aamiaismuroista ja kuunnelleet sinun kanssasi vanhempiesi pelottavan kuuloisia riitoja. Isosiskosi on sisäpiiriä, jonka olet tuntenut koko elämäsi ja hän tajuaa sinua tavalla, jolla kukaan muu ei.

 

Hän antaa vinkkejä deittailumarkkinoilla

Jäitkö sinkuksi pitkän parisuhteen jälkeen? Vai vasta aloitteletko deittailua esimerkiksi netissä? Isosiskollasi on todennäköisesti enemmän kokemusta näistä molemmista, joten hän on ensimmäisenä opettamassa sinua Tinderin käytössä ja kertomassa, mihin peruslauseisiin ei kannata luottaa. Pikkuveljenä olet isosiskollesi se perheen vauva, ja hän haluaa opettaa sinulle naisista, jotta saisit iskettyä sen kaikkein makeimman mimmin. Ja jottet sortuisi pelaamiseen ainakaan liiaksi. Ja heti kun isosiskosi on antanut vinkkinsä ja saarnansa, voit kiusata häntä tivaamalla, missä hänen seuraava deittinsä viipyy, jos tämä kerta on niin helppoa. Kyllä, pieni nälviminen jatkuu hamaan tulevaisuuteen asti.

Häneen voit aina luottaa

Luottamus. Kaunis sana, jota viljellään kavereiden kesken muutaman tuopillisen jälkeen ja kumppanin kanssa kiihkeästi varsinkin seurustelun alkuaikoina. Mutta entäs jos kaverit tuomitsevat uusia elämänvalintojasi ja kääntävät selkänsä tai löydät tyttö- tai poikaystäväsi tuntemattoman tyypin syleilystä? Tällaista tapahtuu koko ajan, ja silloin isosiskosi on paikalla pakkaamassa astioitasi, ojentamassa jäätelöä ja viiniä ja puolustamassa sinua kiusaajiesi edessä. Ja näin tämäkin taakka on kevyempi kantaa.

Tänään on juuri oikea päivä kertoa isosiskollesi, että rakastat häntä. Piristät takuulla hänen kenties mustaa maanantaitaan. No niin, mene jo!

 

 

Lähde.