1. Gullwing autokolari

Italiassa vuonna 2014 sattuneessa nokkakolarissa tuhoutui tämä Mercedes-Benz 300SL Gullwing. Sen arvo oli noin miljoona euroa. Tämä on varmasti yksi maailman kalleimmista yksittäisistä kolareista, sillä näitä arvoautoja ei ole olemassa liikaa. Rahallisen arvon lisäksi maailma menetti yhden näistä legendaarisista autoista.

Gullwing autokolari
Tuscianweb
2. Soggy Bugatti

Andy Lee House tuhosi miljoonan dollarin 2006 Bugatti Veyronin Texasissa ajamalla sen tarkoituksellisesti suoraan järveen. Teon hän teki siinä toivossa, että saisi vakuutusyhtiöstä hyvät rahat. Varmistuakseen, ettei autoa varmasti voisi korjata, mies jätti sen moottorin käyntiin. Näin likainen vesi ja muta täyttivät auton. House jäi tempustaan kiinni ja nyt häntä odottaa pisimmillään jopa 20 vuoden vankeustuomio.

Soggy Bugatti autokolari
DailyMail
3. Rowan Atkinson kolaroi kalliin F1 McLareninsa kaksi kertaa

Tämä superharvinainen auto on yksi ainoista 64 F1-autoista, joita on koskaan rakennettu. Atkinson osti sen uutena 1997 ja ajoi sillä 17 vuoden aikana kaksi tuhoisaa ja kallista kolaria. Erityisesti toinen kolari jäi ihmisten mieleen, sillä silloin mies sai vakuutusyhtiöltä korvaukseksi 1,38 miljoonaa USA:n dollaria.

F1 mclaren kolari
SWNS
4. Eddie Griffin kolaroima Ferrari ei ollut hänen omansa

Griffing ajoi Daniel Sadeksin Ferrari Enzon suoraan seinään. Ferrari oli yksi 400:sta Enzosta, joita on koskaan valmistettu. Sen arvo on noin 1.5 miljoonaa dollaria. Tämä kolari oli sekä kallis että erityisen nolo, sillä auto oli vain lainassa Eddiellä tapaturman sattuessa.

ferrari enzo autokolari
Motorcycle Crash
5. Maailman kallein ketjukolari?

Ketjukolarissa Japanin moottoritiellä tuhoutui autoja yli 4 miljoonan USA:n dollarin edestä, kun samaan onnettomuuteen sattui peräti kahdeksan Ferraria, yksi Lamborghini, yksi Mercedes sekä Nissan GT-R Skyline ja Toyota Priuis. Tällaista jälkeä et uskonut näkeväsi muuta kuin elokuvissa, surullista kyllä kuva on täysin aito ja lavastamaton.

maailman kallein ketjukolari
Telegraph
6. Ferrari 250 Testarossa kolarissa

Onneksi tämä onnettomuus sattui suljetulla kilparadalla ja törmäyksen kohteena oli betoniseinän sijaan pehmeämpi rengasseinä. Kolarin kustannuksista ei ole kerrottu julkisuudessa, mutta pelkkä auto itsessään on noin 8-10 miljoonan dollarin arvoinen.

ferrari testarossa kolari
Auto Blog
7. Viiden auton kolari Marokossa

Nainen onnistui aiheuttamaan viiden luxusauton kolarin Place du Casinon edessä Marokossa. Hän itse ajoi Bentley Azurea ja kolhi autollaan Mercedes S Classin, Ferrari F430:n, Aston Martin Rapiden ja Porsche 911:n. Yhteensä kustannuksia näiden uskomattomien luxusautojen kolaroinnista tuli yli miljoonan dollarin edestä. Vakuutusyhtiö ei varmasti kiitellyt naista tästä saavutusesta.

luxusautojen kolari
DailyMail
8. Hurrikaanin tuhoama Ferrari

Luulisi, että näin kalliin auton omistaja säilyttäisi silmäteräänsä turvallisessa paikassa. Tämä kuski halusi kuitenkin jättää kärrynsä rannalle, ilmeisesti sillä ajatuksella, että saisi kerättyä ihailevia katseita. Idea kostautui hänelle, kun hurrikaani Ivan pyyhkäisi auton yli täyttäen sen hiekalla. Siinä meni 10 miljoonan arvoinen ajoneuvo.

hurrikaani tuhosi ferrarin
Wrecked Exotics

Lähde