Kirjailija Heli Thorén on itse avioeron läpikäynyt kahden lapsen äiti. Heli haastatteli jopa viittäkymmentä muuta eron läpikäynyttä pariskuntaa ja kirjoitti näiden kokemusten perusteella kirjan Ehjäksi – kertomus hyvästä erosta. Miten avioerosta toipuminen kävisi helpommin? Mitä virheitä ei ainakaan kannata tehdä? Muun muassa näihin kysymyksiin löytää vastauksen uutuuskirjasta. Kokosimme tälle sivulle Helin vinkkejä avioerosta yli pääsemiseen.

1. Älä jää syyllistämään kumppania eron jälkeen vaan katso eteenpäin. Toisen vihaamiseen ja katkeruuteen kuluu paljon energiaa ja se tekee sinut huonolle tuulelle. Yritä päästä yli näistä tunteista, jotta avioerosta toipuminen voi alkaa.

2. Käsittele ero ja sen tuomat tunteet varhaisessa vaiheessa, näin saat siirrettyä ne helpommin pois mielestä tulevaisuudessa. Surun tunteita tulee ja menee myöhemminkin, mutta ne tulee osata käsitellä.

avioerosta toipuminen

3. Hae lohtua ystävistä ja muiden erotarinoista. Et varmasti ole ensimmäinen etkä viimeinen joka tässä maailmassa eroaa, ja kyllä siitä ovat muutkin selvinneet.

4. Keskity tähän päivään äläkä murehdi menneitä asioita jälkeenpäin. Mieti mitä asioita voit tehdä, jotta oma elämäsi olisi hauskempaa ja parempaa. Keskity tekemään asioita, joista itse nautit.

5. Uskalla olla yksin. Älä säntää suin päin uuteen suhteeseen, vaan yritä oppia miten vaalia omaa hyvää oloa itse. Vasta sen jälkeen voit jakaa onnen myös toisen ihmisen kanssa.

vinkkejä miten selvitä avioerosta

6. Jos sinulla on lapsia, yritä rakentaa perhe vanhemmuuden ja ystävyyden ympärille. Yrittäkää saada käytännön asioista sovittua joustavasti ja järkevästi.

7. Pyrkikää välttämään parisuhdeasioiden läpikäymistä tulevaisuudessa vanhan kumppanin kanssa. Vanhojen juttujen kaivaminen esiin ei auta kummankaan eroprosessia tai toipumista.

8. Erosta on hyvä ottaa myös oppia. Jokainen voi katsoa peiliin ja tutkia, miten omasta elämästään voi tehdä paremman ja millaisia arvoja haluaa noudattaa tulevaisuudessa.

 

Lähteet:

Kuvat: freedigitalphotos

Juttu: Radio Suomipop / MeNaiset